Kyllingspyd i bagett med coleslaw
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgkyllingfilet
marinade:
-
2 ssfersk ingefær
-
2 sspaprikapulver
-
2 tsgurkemeie
-
2 tsmalt spisskummen
-
2 tschilipulver
-
1 dlolivenolje
-
2 tshonning
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Coleslaw:
-
700 gnykål
-
1 stkfennikel
-
2 stkgulrøtter
Dressing:
-
2 stkeggeplommer
-
2 sseplesidereddik
-
1 tssalt
-
1 dlrapsolje
-
2 dl
-
1 ssDijonsennep
-
½ dlsitron (revet skall av)
-
1 dlferske urter for eksempel basilikum, mynte, persille eller koriander
-
8 stksmå baguetter
Slik gjør du det
-
1
Skjær kyllingfilet i 1–2 cm brede biter.
-
2
Bland ingefær, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, olivenolje, honning, salt og pepper en bolle. Legg i kyllingen og bland til kjøttet er dekket av marinaden. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
-
3
Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre bitene på bløte grillspyd. Grill eller stek spydene i panne til kyllingen er gjennomstekt. Du kan eventuelt steke spydene kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.
coleslaw:
-
4
Strimle kål fint. Rens og del fennikel, og skjær i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrot.
dressing:
-
5
Lag majones ved å mikse sammen eggeplomme, eddik og salt med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under pisking. Rør i Kesam og sennep.
-
6
Vask og skrubb sitron godt, og riv skallet. Finhakk urter. Rør urtene og sitronskallet sammen med majonesen. Bland nykål, fennikel og gulrot med dressingen. Smak til med salt.
-
7
Varm bagettene etter anvisning på pakken. Del bagettene på langs. Fyll med coleslaw og kylling. Klem litt sammen og server.