Kyllingspyd i bagett med coleslaw

(8)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En smakfull middagsrett med kyllingspyd. Den deilige marinaden gir kyllingen mye smak og fin farge.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kgkyllingfilet

marinade:

2 ssfersk ingefær
2 sspaprikapulver
2 tsgurkemeie
2 tsmalt spisskummen
2 tschilipulver
1 dlolivenolje
2 tshonning
1 tssalt
¼ tspepper

Coleslaw:

700 gnykål
1 stkfennikel
2 stkgulrøtter

Dressing:

2 stkeggeplommer
2 sseplesidereddik
1 tssalt
1 dlrapsolje
2 dlKesam® Original
1 ssDijonsennep
½ dlsitron (revet skall av)
1 dlferske urter for eksempel basilikum, mynte, persille eller koriander
8 stksmå baguetter

Slik gjør du det

  • kylling i marinade:

    1. Skjær kyllingfilet i 1–2 cm brede biter.
    2. Bland ingefær, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, olivenolje, honning, salt og pepper en bolle. Legg i kyllingen og bland til kjøttet er dekket av marinaden. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
    3. Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre bitene på bløte grillspyd. Grill eller stek spydene i panne til kyllingen er gjennomstekt. Du kan eventuelt steke spydene kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.
  • coleslaw:

    1. Strimle kål fint. Rens og del fennikel, og skjær i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrot.
  • dressing:

    1. Lag majones ved å mikse sammen eggeplomme, eddik og salt med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under pisking. Rør i Kesam og sennep.
    2. Vask og skrubb sitron godt, og riv skallet. Finhakk urter. Rør urtene og sitronskallet sammen med majonesen. Bland nykål, fennikel og gulrot med dressingen. Smak til med salt.
    3. Varm bagettene etter anvisning på pakken. Del bagettene på langs. Fyll med coleslaw og kylling. Klem litt sammen og server.

Tips:

Her har vi brukt en hjemmelaget majones til coleslawen, men du kan også bruke ferdig majones. Piff den gjerne opp med friske urter.

Kommentarer

  Legg til kommentar