Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Burger:
400 g kjøttdeig
1 dl vann
0.25 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 ss TINE® Meierismør, til steking
Dressing:
0.5 stykk lime
1 stykk hvitløksfedd
2 dl TINE® Lettrømme 17 %
100 g syltet paprika
0.5 ts sambal oelek
0.25 ts salt
0.5 ts pepper
Tilbehør:
1 stykk rød paprika
1 stykk rødløk
4 stykk hamburgerbrød
8 stykk salatblad
4 skive Jarlsberg® Vellagret m/skorpe, eller annen god ost
Slik gjør du
1
Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.
Dressing:
1
Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
1
Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.
2
Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.
Tips
Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.
Tips
Hvis du vil lage dine egne hamburgerbrød, finner du oppskriften her.
Lagre
Skriv ut
Del
Hjemmelaget burger
Enkel
25min
Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.