Hjemmelaget burger

Hjemmelaget burger

8
 • Enkel
 • 25 min
Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.

Ingredienser

Burger:

400 g kjøttdeig
1 dl vann
¼ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Dressing:

½ stk lime
1 stk hvitløksfedd
2 dl TINE Lettrømme 18 %
100 g syltet paprika
½ ts sambal oelek
¼ ts salt
½ ts pepper

Tilbehør:

1 stk rød paprika
1 stk rødløk
4 stk hamburgerbrød
8 stk salatblader
4 skiver Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god ost

Slik gjør du det

  1. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.
 1. Dressing:

  1. Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.
 2. Tilbehør:

  1. Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.
  2. Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.
   Tips!

   Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.

Kommentarer

 • Margit

  2 år siden
  Denne burgeroppskriften anbefaler jeg på det varmeste. Skikkelig hjemmelaget burger smaker alltid best!

   (0)

  • Lena Straume

   2 år siden
   Bon appetit :)

    (0)


 • Kari

  3 år siden
  må prøves

   (0)


 • Svein Normann Eriksen

  7 år siden
  Hei. Jeg leser om mange gode oppskrifter her. Jeg er fortiden bosatt I Thailand. Jeg kjøper storfekjøtt på markedet,og maler selv på kvern. Men hvis jeg prøver å lage burgere så henger de ikke sammen slik som de gjør med kjøttdeig kjøpt i Norge. Hva kan jeg gjøre?

   (1)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Svein! Burgere laget helt fra bunnen av hvor du kverner kjøttet selv, er jo det ypperste! Hvis kjøttet ikke henger ordentlig sammen, ville jeg vurdert å tilsette litt bindemiddel som f eks et sammenpisket egg. Litt potetmel eller et par ss hvetemel sammen med ca samme mengde kaldt vann, vil nok også gjøre susen. Sett gjerne blandingen kaldt en god stund før du former den til passe store burgere. Lykke til med kokkeleringen - i varme og skjønne omgivelser!

    (13)

   • Trond Smestad

    4 år siden
    Nei, nei, nei. Bindemiddel = tørr kjøttpuck, en karbonade som hører hjemme i brun saus. Bruk istedet kjøtt med minst 15% fett (høyrygg passer bra). Skjær i biter som passer i kverna, fordel utover et brett og sett i fryseren til de er halvfrosne (nå kan du salte og krydre hvis du absolutt må, men ikke overdriv). Legg kverndelene i fryseren også. Kvern 1 eller 2 ganger, grovt eller fint etter smak, men jo finere jo mer henger det sammen. Uansett er det store, viktige trikset for å få saftige burgere nå å IKKE jobbe mye med kjøttet! Form det meeeeget forsiktig til burgere; poenget er å beholde mest mulig av "lommene" i kjøttdeigen og la den ha en luftig konsistens - da holder den på mer av fettet, og du får en saftigere burger. Dessverre er det også dumt å grille burgeren, da renner også mer fett ut enn om du tar den i panna. Ferdig kjøttdeig, og særlig norsk, er etter min erfaring ubrukelig til hamburgere. Vet ikke hva de gjør med dette, men jeg har aldri klart å lage saftige burgere av det. Hilsen Eksil-texaner

     (3)

    • Ola

     4 år siden
     Sliter noe voldsomt med at burgerkonsistensen blir veldig "bløt". Bruker høyrygg blandet med short rib, ev. entrecôte, ikke noe annet. Kun salt og pepper før steking. ¦ Kverner kjøttet selv. (Halvfrosset kjøtt + frosset kvern) ¦ Forsiktig forming av burgere ¦ Steker på høy varme (ev. griller) Liker burgeren med rosa kjerne. Men det blir altså veldig "bløt" konsistens. Gjelder også når burgeren gjennomstekes. Noen med tips her?`

      (0)

     • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Ola, For meg høres det ut som om du enten kverner kjøttet for mye eller at det er for mye fett i kjøttet. For du gjør alt "etter boken" i fremgangsmåten din. Lykke til neste gang :)

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat