placeholder image
6

Hjemmelaget burger

(87)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Burger:

400 gkjøttdeig
1 dlvann
¼ tssalt
½ tsnykvernet pepper
1 ssTINE Meierismør til steking

Dressing:

½ stklime
1 stkhvitløksfedd
2 dlTINE Lettrømme 18 %
100 gsyltet paprika
½ tssambal oelek
¼ tssalt
½ tspepper

Tilbehør:

1 stkrød paprika
1 stkrødløk
4 stkhamburgerbrød
8 stksalatblader
4 skiverJarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god ost

Slik gjør du det

  • Burger:

    1. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.
  • Dressing:

    1. Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.
  • Tilbehør:

    1. Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.
    2. Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.

      Tips:

      Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.

Tips:

Kommentarer