Hjemmelaget burger

Hjemmelaget burger

8
  • Enkel
  • 25 min
Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.

Ingredienser

Burger:

400 g kjøttdeig
1 dl vann
¼ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Dressing:

½ stk lime
1 stk hvitløksfedd
2 dl TINE Lettrømme 18 %
100 g syltet paprika
½ ts sambal oelek
¼ ts salt
½ ts pepper

Tilbehør:

1 stk rød paprika
1 stk rødløk
4 stk hamburgerbrød
8 stk salatblader
4 skiver Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god ost

Slik gjør du det

    1. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.
  1. Dressing:

    1. Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.
  2. Tilbehør:

    1. Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.
    2. Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.
      Tips

      Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.

Kommentarer

  • Margit

    2 år siden
    Denne burgeroppskriften anbefaler jeg på det varmeste. Skikkelig hjemmelaget burger smaker alltid best!

     (0)

    • Lena Straume

      2 år siden
      Bon appetit :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat