Hjemmelaget burger
Enkel•25 min min
Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.
Ingredienser
Antall porsjoner
Burger:
-
400 gkjøttdeig
-
1 dlvann
-
¼ tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Dressing:
-
½ stklime
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 dl
-
100 gsyltet paprika
-
½ tssambal oelek
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Tilbehør:
-
1 stkrød paprika
-
1 stkrødløk
-
4 stkhamburgerbrød
-
8 stksalatblader
-
4 skiverJarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god ost
Slik gjør du det
-
1
Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.
Dressing:
-
2
Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
-
3
Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.
-
4
Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.
Tips
Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.