Skip to main content

Hjemmelaget burger

Enkel
25min

Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.

3.9
(200)
Next ImageHjemmelaget burger

Ingredienser

Antall porsjoner

Burger:

400 g
kjøttdeig
1 dl
vann
0.25 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Dressing:

0.5 stk
lime
1 stk
hvitløksfedd
100 g
syltet paprika
0.5 ts
sambal oelek
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper

Tilbehør:

1 stk
rød paprika
1 stk
rødløk
4 stk
hamburgerbrød
8 stk
salatblad
4 skiver
Jarlsberg® Vellagret m/skorpe eller annen god ost

Fremgangsmåte

  1. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.

Dressing:

  1. Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

  1. Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.

  2. Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.

    Tips

    Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter