Kyllingburger med salat

Kyllingburger med salat

6
79
Middels30 min
Velsmakende og enkel hjemmelaget kyllingburger med blant annet salat, tomat, løk og ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ts
    rapsolje eller annen nøytral olje

Kyllingburger:

  • 400 g
    kyllingkjøtt
  • ½ stk
    rødløk
  • ½ dl
    vann
  • 1 stk
    egg
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

tilbehør:

  • 4 stk
    hamburgerbrød , gjerne grove
  • 4 ss
    Sweet Chili saus eller annen god dressing
  • 1 pose
    ferdig bladsalat eller annen god salat
  • ½ stk
    løk i ringer
  • 4 skiver
    tomater
  • 4 skiver
    Norvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.

  2. 2

    Mens pannen gjør seg varm, blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper for hånd eller med en kjøkkenmaskin.

  3. 3

    Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye. Med litt vann på hendene er det lettere å forme dem.

  4. 4

    Stek kyllingburgerne til de er gylne på utsiden og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.

  5. 5

    Skjær hamburgerbrødene i to, og ha på litt Sweet chilisaus eller annen god dressing. Legg på salat og kyllingburgeren. Topp med løk, tomat, osteskive og litt mer saus eller dressing, før du legger hamburgerbrødlokket på toppen.

Tips

Noen skiver sprøstekt bacon smaker veldig godt til denne kyllingburgeren.

Del denne oppskriften: