Kyllingburger med salat
Middels•30 min min
Velsmakende og enkel hjemmelaget kyllingburger med blant annet salat, tomat, løk og ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 tsrapsolje eller annen nøytral olje
Kyllingburger:
-
400 gkyllingkjøtt
-
½ stkrødløk
-
½ dlvann
-
1 stkegg
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
tilbehør:
-
4 stkhamburgerbrød , gjerne grove
-
4 ssSweet Chili saus eller annen god dressing
-
1 poseferdig bladsalat eller annen god salat
-
½ stkløk i ringer
-
4 skivertomater
-
4 skiverNorvegia® Original eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.
-
2
Mens pannen gjør seg varm, blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
-
3
Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye. Med litt vann på hendene er det lettere å forme dem.
-
4
Stek kyllingburgerne til de er gylne på utsiden og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.
-
5
Skjær hamburgerbrødene i to, og ha på litt Sweet chilisaus eller annen god dressing. Legg på salat og kyllingburgeren. Topp med løk, tomat, osteskive og litt mer saus eller dressing, før du legger hamburgerbrødlokket på toppen.