Kyllingburger med salat

Kyllingburger med salat

6
  • Middels
  • 30 min
Velsmakende og enkel hjemmelaget kyllingburger med blant annet salat, tomat, løk og ost.

Ingredienser

2 ts rapsolje eller annen nøytral olje

Kyllingburger:

400 g kyllingkjøtt
½ stk rødløk
½ dl vann
1 stk egg
½ ts salt
¼ ts pepper

tilbehør:

4 stk hamburgerbrød , gjerne grove
4 ss Sweet Chili saus eller annen god dressing
1 pose ferdig bladsalat eller annen god salat
½ stk løk i ringer
4 skiver tomater
4 skiver Norvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.
    2. Mens pannen gjør seg varm, blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
    3. Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye. Med litt vann på hendene er det lettere å forme dem.
    4. Stek kyllingburgerne til de er gylne på utsiden og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.
    5. Skjær hamburgerbrødene i to, og ha på litt Sweet chilisaus eller annen god dressing. Legg på salat og kyllingburgeren. Topp med løk, tomat, osteskive og litt mer saus eller dressing, før du legger hamburgerbrødlokket på toppen.
Tips

Noen skiver sprøstekt bacon smaker veldig godt til denne kyllingburgeren.

Kommentarer

  • Mari

    2 år siden
    Kom over denne oppskriften her om dagen. Den er perfekt for å lage litt hverdagsmagi rundt spisebordet!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mari, Alle kan trylle med oppskriftene fra MatSans ;)God sommer!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat