Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Kommentarer 35
  • Enkel
  • 60 min
Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget hamburgerbrød, eller "burgerbolle" som enkelte kaller det, til. Denne oppskriften gir gode og saftige brød. Varier gjerne mellom å servere med kjøtt, kylling eller fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hamburgerbrød

25 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett eller andre typer melk
25 g gjær (1/2 pakke)
1 ts salt
2 dl sammalt hvete, fin (100 g)
4 ½ dl hvetemel (250 g)

Pensling og dryss

2 ss Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
2 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken. Blandingen skal være lunken, ca. 37 °C.
    3. Smuldre gjæren i en bolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
    4. Tilsett salt og mel og rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Bruk så mye mel at deigen ikke klisser og elt den godt.
    5. Del deigen i 6 biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter. Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 15 minutter, eller til dobbel størrelse.
    6. Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.
Tips!

En hjemmelaget dipp godt tilsmakt med urter eller andre krydder ved siden av burgerbollen, gjør måltidet enda mer spennende.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tor

    1 måneder siden
    hei, hvorfor trenger man salt i slike oppskrifter? Har det noe å si om man reduserer litt på saltet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Tor,

      Saltet er med for å gi litt smak til deigen og binde deigen. Du kan sløyfe saltet om du ønsker det eller ha i mindre mengde.

      Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Klara

    2 år siden
    Fantastisk god oppskrift dette :) Pleier å doble, samt bruke fibra fullkornsmel. De er favoritter i matboksene til ungene. Gjerne med aioli og stekt kyllingfilet

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Klara, så flott at ungene liker de:) Det hørtes kjempe godt ut med kylling og aioli i, må prøves! God høst :)

      Kommenter  (0)

    • Åse

      1 år siden
      Fantastisk tips, Klara!

      Kommenter  (0)


  • Karianne

    2 år siden
    Står jo ingen ting om at man skal heve den i bakebollen først? Jeg forstår at det er vanlig selv om det står eller ikke, men om man jobber fort og følger en oppskrift så gjør man som oftest bare det som står. Tenkte ikke over at man burde heve de i bakebollen først, så fikk et nogenlunde resultat. 2 stjerner..

    Kommenter  (15)

    • Taina

      2 år siden
      Står under "slik gjør du det"

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Karianne, det er sant som Taina skriver at under ''Slik Gjør du det'' på punkt 5 står det at deigen skal etterheve i 15 minutter under plast. Lykke til neste gang :)

        Kommenter  (2)

        • Tone

          1 år siden
          Nettopp , det står at deigen skal etterheve i 15 min. Altså skal den ikke heve i rørebollen slik Karianne spør om...

          Kommenter  (0)

          • Annicken , Kokk og kundekonsulent

            1 år siden
            Hei Tone, Deigen skal ikke etterheve i bakebollen først. Den skal heve på en stekeplate etter deigen er delt opp i emner :) Ha en fin dag!

            Kommenter  (0)


  • Amalie

    3 år siden
    Bare et lite ønske fra ei som er litt uerfaren på kjøkkenet: skriv gjerne oppskriften hvis man bruker tørr gjær også :D

    Kommenter  (2)

    • Erling

      3 år siden
      Tommelfingerregelen er vel at én pose tørrgjær tilsvarer én 50g (én terning) ferskgjær. Det skulle da bli en halv pose tørrgjær i denne oppskriften. Husk at tørrgjær røres sammen med de øvrige tørre ingrediensene før du har i melk/smør blandingen. Også må de vanligvis heve noe lengre med tørrgjær :)

      Kommenter  (4)


  • Linda

    3 år siden
    Veldig enkel og god oppskrift! Lagde deigen på 5 minutter og lot den heve en time, da jeg hadde veldig god tid. :)

    Kommenter  (0)


  • Heidi

    3 år siden
    Jeg lager bestandig pølse/hamburgerbrød selv og lagde dobbel porsjon av denne. Jeg brukte kun 2 dl sammalt hvete fin og da ble de akkurat passe grove. Jeg personlig syns disse ble litt for mektige som hamburgerbrød- MEN de er supre til matpakka dagen etterpå med deilig fyll inni . Passe grove og veldig mektige. Jeg hever alltid gjærbakt under plast og med en bolle varmt vann under stekebrettet, og disse måtte heve ca 30 min .

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Heidi, Tusen hjertlig takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Tuva Abrahamsen

    3 år siden
    Utfordrende oppskrift, tok 1,5 time!!!! Brødene ble gode, men bonusbarna mine foretrakk kjøpebrød og var mette da disse var ferdig😟 3 stjerner fra meg: hvorfor står ikke pensel på listen over ting man trenger?

    Kommenter  (14)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tuva, Er det en ting jeg lærte som nyutdannet bakersvenn, så var det å ha tålmodighet med deigene. De trenger tid for å utvikle god smak og bra struktur. Jeg hviler alltid deigene mine 90 minutter eller mer :) Grunnen til at pensel ikke står i oppskriften er fordi vi bare lister opp råvarene du trenger. Tusen takk for tilbakemeldingen og lykke til med fremtidig baking :)

      Kommenter  (7)

      • Petter

        4 måneder siden
        Hvorfor skriver dere 15 minutter heving når man bør la dem hvile i 90 minutter?

        Kommenter  (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei, Petter! Hvis du har mulighet til å la deigen hvile i 90 minutter, er det veldig fint. Men det går også fint dersom man bare har 15 minutter til rådighet :)

          Kommenter  (0)


  • Merethe

    4 år siden
    kan man bytte ut hvetemel med speltmel?:)

    Kommenter  (7)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Merethe, Det er ingen problem å bytte ut hvetemelet med speltmel. Husk bare å redusere eltetiden litt, dersom du bruker eltemaskin. Glutennettverket i deiger med speltmel blir tidligere ferdig utviklet, enn om du bruker hvetemel. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kathrine Janssen

    4 år siden
    Sabla goe brø, men temmelig vanskelige å lage (syns i alle fall jeg, da). Sleit med deigen etter at jeg vippa den ut på bordet for å kna. Og så hadde jeg ikke pensel til melka. Men det gikk bra til slutt. Fire stjerner fra meg!

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Kathrine, Godt det gikk bra til slutt og at de falt i smak:) øvelse gjør mester:)

      Kommenter  (1)


  • Mirijam

    4 år siden
    Supergode, luftige og enkle! Laget disse med tørrgjær og grov sammalt hvete, hevet i 15 minutter etter de var bakt ut, ble et veldig bra resultat.

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så hyggelig å høre, Mirijam. Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat