Hjemmelaget burger med basilikumkrem

Hjemmelaget burger med basilikumkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på saftig, rask og billig hjemmelaget burger med bacon og basilikumkrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

hamburger:

140 g bacon
400 g kjøttdeig , karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
¼ ts pepper
1 stk sammenpisket egg
1 ss TINE Meierismør til steking

Basilikumkrem:

1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk finhakket hvitløksfedd
5 stk finhakkede basilikumblader eller 1 ts tørket basilikum

tilbehør:

4 stk hamburgerbrød
2 stk tomater i skiver
50 g salat

Slik gjør du det

    1. Klipp eller skjær bacon i biter. Bland kjøttdeig med bacon og pepper. Rør inn egg. Form deigen til fire burgere.
    2. Stek hamburgerne i smør i ca. 3 minutter på hver side. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter, eller til burgeren er gjennomstekt og kjøttsaften har en klar farge.
    3. Bland crème fraîche, hvitløk og basilikum. Server hamburgerne i hamburgerbrød med tomatskiver, salat og basilikumkrem.
Tips!

Du kan også bruke kyllingkjøttdeig i stedet for karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat