Hjemmelaget burger med basilikumkrem
Enkel•20 min min
Oppskrift på saftig, rask og billig hjemmelaget burger med bacon og basilikumkrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
hamburger:
-
140 gbacon
-
400 gkjøttdeig , karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
-
¼ tspepper
-
1 stksammenpisket egg
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Basilikumkrem:
-
1 dl
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
5 stkfinhakkede basilikumblader eller 1 ts tørket basilikum
tilbehør:
-
4 stkhamburgerbrød
-
2 stktomater i skiver
-
50 gsalat
Slik gjør du det
-
1
Klipp eller skjær bacon i biter. Bland kjøttdeig med bacon og pepper. Rør inn egg. Form deigen til fire burgere.
-
2
Stek hamburgerne i smør i ca. 3 minutter på hver side. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter, eller til burgeren er gjennomstekt og kjøttsaften har en klar farge.
-
3
Bland crème fraîche, hvitløk og basilikum. Server hamburgerne i hamburgerbrød med tomatskiver, salat og basilikumkrem.