Håndkle og blad
Hjemmelaget burger med basilikumkrem
(2525)

Hjemmelaget burger med basilikumkrem

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på saftig, rask og billig hjemmelaget burger med bacon og basilikumkrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

hamburger:

140 gbacon
400 gkjøttdeig, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
¼ tspepper
1 stksammenpisket egg
1 ssTINE Meierismør til steking

Basilikumkrem:

1 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkfinhakket hvitløksfedd
5 stkfinhakkede basilikumblader eller 1 ts tørket basilikum

tilbehør:

4 stkhamburgerbrød
2 stktomater i skiver
50 gsalat
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Klipp eller skjær bacon i biter. Bland kjøttdeig med bacon og pepper. Rør inn egg. Form deigen til fire burgere.
    2. Stek hamburgerne i smør i ca. 3 minutter på hver side. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter, eller til burgeren er gjennomstekt og kjøttsaften har en klar farge.
    3. Bland crème fraîche, hvitløk og basilikum. Server hamburgerne i hamburgerbrød med tomatskiver, salat og basilikumkrem.
Blått hjerte
Tips!

Du kan også bruke kyllingkjøttdeig i stedet for karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat