Hjemmelaget burger med basilikumkrem
Oppskrift på saftig, rask og billig hjemmelaget burger med bacon og basilikumkrem.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
hamburger:
- 140 g bacon
- 400 g kjøttdeig, , karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
- 0.25 ts pepper
- 1 stykk sammenpisket egg
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Basilikumkrem:
- 1 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 stykk finhakket hvitløksfedd
- 5 stykk finhakkede basilikumblader, eller 1 ts tørket basilikum
tilbehør:
- 4 stykk hamburgerbrød
- 2 stykk tomat, i skiver
- 50 g salat
Slik gjør du
1
Klipp eller skjær bacon i biter. Bland kjøttdeig med bacon og pepper. Rør inn egg. Form deigen til fire burgere.
2
Stek hamburgerne i smør i ca. 3 minutter på hver side. Etterstek under lokk i ca. 5 minutter, eller til burgeren er gjennomstekt og kjøttsaften har en klar farge.
3
Bland crème fraîche, hvitløk og basilikum.
Server hamburgerne i hamburgerbrød med tomatskiver, salat og basilikumkrem.
TipsDu kan også bruke kyllingkjøttdeig i stedet for karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe.