
Lakseburger
Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

Ingredienser
Antall porsjoner
Lakseburgere
Til steking
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
- 2
Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
- 3
Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
- 4
Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.
Tips
Lag gjerne ekstra stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.