Lakseburger

Lakseburger

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus med lønnesirup

1 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ss fransk sennep
2 ss lønnesirup

Lakseburgere

600 g SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
2 ss kapers
2 ts fransk sennep
1 stk finhakket hvitløksfedd
2 ss finhakket vårløk
2 ss Jarlsberg® Revet
2 ss lønnesirup
2 ss finhakket persille
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Til steking

2 ss TINE Meierismør

Tilbehør

4 stk hamburgerbrød , gjerne grove
8 stk salatblader
8 skiver tomater

Slik gjør du det

    1. Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
    2. Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
    3. Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
    4. Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.
Tips!

Lag gjerne ekstra  stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.

Kommentar

Kommentarer

  • Ilja

    4 år siden
    Syns de ble kjempegode på smak! Fant ikke kapers, men brukte sylteagurk som nevnt her, det passet godt! Jeg fant ikke salmalaks, og brukte derfor skinn og befri laksestykker som har vært fyrst, følte burgeren kanskje ble en smule kornett i konsistensen, kan det være laksen som er grunnen?

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ilja, Fersk laks er selvsagt det beste valget, men fryst laks kan også brukes :) Den kornete smaken kan komme av at fisken er stekt litt for lenge. Prøv deg frem og stek burgerne litt kortere neste gang. Flott at du deler dine erfaringer med oss, vi i TINE setter stor pris på tilbakemelding på oppskriftene :)

      Kommenter  (4)


  • Kristin

    7 år siden
    eg fann heller ikkje kapers i butikken... satser på det blir godt sjølv om eg ikkje har alle ingrediensane...

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Kristin. Det går fint an å lage disse lakseburgerne uten kapers. Du kan eventuelt bruke finhakket sylteagurk som et alternativ. Godt blir det nok uansett!

      Kommenter  (2)


  • Kristin

    7 år siden
    er det krise om eg ikkje bruker SALMA laks? eg fann det ikkje i butikkene (har ikkje ferskvaredisk her..)

    Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat