tablecloth-basil
Lakseburger
(39)

Lakseburger

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus med lønnesirup

1 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 ssfransk sennep
2 sslønnesirup

Lakseburgere

600 gSALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
2 sskapers
2 tsfransk sennep
1 stkfinhakket hvitløksfedd
2 ssfinhakket vårløk
2 ssJarlsberg® Revet
2 sslønnesirup
2 ssfinhakket persille
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Til steking

2 ssTINE Meierismør

Tilbehør

4 stkhamburgerbrød, gjerne grove
8 stksalatblader
8 skivertomater
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
    2. Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
    3. Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
    4. Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.
blue heart
Tips!

Lag gjerne ekstra  stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff