Lakseburger

Lakseburger

5
50
Enkel30 min
Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus med lønnesirup

Lakseburgere

  • 600 g
    SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
  • 2 ss
    kapers
  • 2 ts
    fransk sennep
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 2 ss
    finhakket vårløk
  • 2 ss
    Jarlsberg® Revet
  • 2 ss
    lønnesirup
  • 2 ss
    finhakket persille
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Til steking

Tilbehør

  • 4 stk
    hamburgerbrød , gjerne grove
  • 8 stk
    salatblader
  • 8 skiver
    tomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.

  2. 2

    Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.

  3. 3

    Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.

  4. 4

    Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.

Tips

Lag gjerne ekstra  stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.

Del denne oppskriften: