Lakseburger
Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Saus med lønnesirup
- 1 dl Kesam® Mager Naturell
- 1 ss fransk sennep
- 2 ss lønnesirup
Lakseburgere
- 600 g SALMA, eller annen skinn- og benfri laksefilet
- 2 ss kapers
- 2 ts fransk sennep
- 1 stykk finhakket hvitløksfedd
- 2 ss finhakket vårløk
- 2 ss Revet JARLSBERG®
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss finhakket persille
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Tilbehør
- 4 stykk hamburgerbrød, , gjerne grove
- 8 stykk salatblad
- 8 skive tomat
Slik gjør du
1
Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
2
Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
3
Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
4
Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.
TipsLag gjerne ekstra stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.