Skip to main content

Lakseburger

Enkel
30min

Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

3.8
(52)
Next ImageLakseburger

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus med lønnesirup

1 ss
fransk sennep
2 ss
lønnesirup

Lakseburgere

600 g
SALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
2 ss
kapers
2 ts
fransk sennep
1 stk
finhakket hvitløksfedd
2 ss
finhakket vårløk
2 ss
Revet JARLSBERG®
2 ss
lønnesirup
2 ss
finhakket persille
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Til steking

Tilbehør

4 stk
hamburgerbrød, gjerne grove
8 stk
salatblad
8 skiver
tomat

Fremgangsmåte

  1. Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.

  2. Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.

  3. Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.

  4. Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne ekstra  stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter