Lakseburger
Enkel•30 min min
Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!
Ingredienser
Antall porsjoner
Saus med lønnesirup
-
1 dl
-
1 ssfransk sennep
-
2 sslønnesirup
Lakseburgere
-
600 gSALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
-
2 sskapers
-
2 tsfransk sennep
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
2 ssfinhakket vårløk
-
2 ssJarlsberg® Revet
-
2 sslønnesirup
-
2 ssfinhakket persille
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Til steking
-
2 ss
Tilbehør
-
4 stkhamburgerbrød , gjerne grove
-
8 stksalatblader
-
8 skivertomater
Slik gjør du det
-
1
Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
-
2
Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
-
3
Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
-
4
Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.