Skip to main content

Kyllingspyd i brød

Enkel
40min

Her er et middagstips til hvordan du kan servere kyllingspyd til både hverdag og fest. Barna kommer til å elske dem!

4.0
(18)
Next ImageKyllingspyd i brød

Ingredienser

Antall porsjoner

kyllingspyd:

500 g
kyllingfilet
150 g
bacon
4 stk
små baguette, pølsebrød eller lignende
5 dl
ruccola
20 stk
basilikumblader
10 stk
cherrytomat
1 stk
rødløk
1 stk
liten rød paprika
1 stk
avokado

Dressing

1 stk
eggeplomme
2 ts
Dijonsennep
1 dl
rapsolje
1 ts
hvitvinseddik
0.5 ts
sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Spyd

8 stk
trepinne

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen eggeplomme og sennep. Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Sett blandingen kaldt.

kyllingspyd:

  1. Del kyllingfilet i mindre biter. Skjær bacon på midten. Tre kylling og ruller av bacon på spydene.

  2. Smør kremost på det ristede og lett avkjølte brødet. Fordel ruccola og basilikum oppå. Skjær cherrytomat, rødløk, paprika og avokado i tynne strimler, og fordel på brødet.

  3. Grill eller stek spydene i panne til kjøttet er gjennomstekt. Eventuelt kan steke dem kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel saftige biter av entrecôte eller svinefilet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter