Grillspyd med coleslaw
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkkyllingfileter
Marinade:
-
1 ssfersk ingefær
-
1 stklime (saften av)
-
1 sspaprikapulver
-
1 tsgurkemeie
-
1 tsmalt spisskummen
-
1 tschilipulver
-
½ tspepper
-
½ dlolivenolje
Coleslaw:
-
3 stkgulrøtter
-
¼ stkhodekål
-
1 dlmajones (gjerne en lettvariant)
-
1 dl
-
1 tssalt
-
1 sssitronsaft
-
1 tsnykvernet pepper
Kylling og tilbehør:
-
4 stkgrillspyd
-
3 sssalt til kyllingen
-
4 stkgrove pølsebrød
Slik gjør du det
-
1
Skjær lange strimler av kyllingfilet, ca. 1 cm tykke.
Marinade:
-
2
Riv ingefær. Del lime i to, og press ut saft. Bland revet ingefær, limesaft, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, pepper og olivenolje i en bolle eller brødpose.
-
3
Ha i kylling og bland rundt til kjøttet er dekket av marinade. Sett kjølig i minst 30 minutter, gjerne over natten.
Coleslaw:
-
4
Snitt gulrot og hodekål fint, bruk gjerne et rivjern, og legg det i en bolle.
-
5
Ha majones, rømme, salt, sitronsaft og pepper i en annen bolle, og rør godt. Bland rømmedressingen med gulrot og hodekål.
Kylling og tilbehør:
-
6
Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre kyllingstrimlene på grillspyd og ha på salt. Grill spydene over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Spydene kan også stekes i stekepannen.
Tips
Hvis du bruker trespyd, bør du legge dem i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de begynner å brenne.
-
7
Fyll pølsebrød med coleslaw og topp med kylling.