Oppskrift på Grillspyd med coleslaw
0

Grillspyd med coleslaw

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kyllingfilet marinert med masse krydder spiller godt på lag med en syrlig og frisk coleslaw. Serveres rykende, rett fra grillen.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkkyllingfileter

Marinade:

1 ssfersk ingefær
1 stklime (saften av)
1 sspaprikapulver
1 tsgurkemeie
1 tsmalt spisskummen
1 tschilipulver
½ tspepper
½ dlolivenolje

Coleslaw:

3 stkgulrøtter
¼ stkhodekål
1 dlmajones (gjerne en lettvariant)
1 dlTINE Lettrømme 18 %
1 tssalt
1 sssitronsaft
1 tsnykvernet pepper

Kylling og tilbehør:

4 stkgrillspyd
3 sssalt til kyllingen
4 stkgrove pølsebrød

Slik gjør du det

    1. Skjær lange strimler av kyllingfilet, ca. 1 cm tykke.
  • Marinade:

    1. Riv ingefær. Del lime i to, og press ut saft. Bland revet ingefær, limesaft, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, pepper og olivenolje i en bolle eller brødpose.
    2. Ha i kylling og bland rundt til kjøttet er dekket av marinade. Sett kjølig i minst 30 minutter, gjerne over natten.
  • Coleslaw:

    1. Snitt gulrot og hodekål fint, bruk gjerne et rivjern, og legg det i en bolle.
    2. Ha majones, rømme, salt, sitronsaft og pepper i en annen bolle, og rør godt. Bland rømmedressingen med gulrot og hodekål.
  • Kylling og tilbehør:

    1. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre kyllingstrimlene på grillspyd og ha på salt. Grill spydene over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Spydene kan også stekes i stekepannen.

      Tips:

      Hvis du bruker trespyd, bør du legge dem i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de begynner å brenne.

    2. Fyll pølsebrød med coleslaw og topp med kylling.

Tips:

Grilling på direkte varme betyr at maten grilles rett over varmen, og egner seg til grilling av mindre kjøttstykker, burgere, pølser og grønnsaker.

Kommentarer