Grillspyd med coleslaw

Grillspyd med coleslaw

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Kyllingfilet marinert med masse krydder spiller godt på lag med en syrlig og frisk coleslaw. Serveres rykende, rett fra grillen.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk kyllingfileter

Marinade:

1 ss fersk ingefær
1 stk lime (saften av)
1 ss paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
½ ts pepper
½ dl olivenolje

Coleslaw:

3 stk gulrøtter
¼ stk hodekål
1 dl majones (gjerne en lettvariant)
1 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ts salt
1 ss sitronsaft
1 ts nykvernet pepper

Kylling og tilbehør:

4 stk grillspyd
3 ss salt til kyllingen
4 stk grove pølsebrød

Slik gjør du det

    1. Skjær lange strimler av kyllingfilet, ca. 1 cm tykke.
  1. Marinade:

    1. Riv ingefær. Del lime i to, og press ut saft. Bland revet ingefær, limesaft, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, pepper og olivenolje i en bolle eller brødpose.
    2. Ha i kylling og bland rundt til kjøttet er dekket av marinade. Sett kjølig i minst 30 minutter, gjerne over natten.
  2. Coleslaw:

    1. Snitt gulrot og hodekål fint, bruk gjerne et rivjern, og legg det i en bolle.
    2. Ha majones, rømme, salt, sitronsaft og pepper i en annen bolle, og rør godt. Bland rømmedressingen med gulrot og hodekål.
  3. Kylling og tilbehør:

    1. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre kyllingstrimlene på grillspyd og ha på salt. Grill spydene over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Spydene kan også stekes i stekepannen.
      Tips!

      Hvis du bruker trespyd, bør du legge dem i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de begynner å brenne.

    2. Fyll pølsebrød med coleslaw og topp med kylling.
Tips!

Grilling på direkte varme betyr at maten grilles rett over varmen, og egner seg til grilling av mindre kjøttstykker, burgere, pølser og grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat