Håndkle og blad
Grillspyd med coleslaw
(1010)

Grillspyd med coleslaw

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kyllingfilet marinert med masse krydder spiller godt på lag med en syrlig og frisk coleslaw. Serveres rykende, rett fra grillen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stkkyllingfileter

Marinade:

1 ssfersk ingefær
1 stklime (saften av)
1 sspaprikapulver
1 tsgurkemeie
1 tsmalt spisskummen
1 tschilipulver
½ tspepper
½ dlolivenolje

Coleslaw:

3 stkgulrøtter
¼ stkhodekål
1 dlmajones (gjerne en lettvariant)
1 dlTINE Lettrømme 18 %
1 tssalt
1 sssitronsaft
1 tsnykvernet pepper

Kylling og tilbehør:

4 stkgrillspyd
3 sssalt til kyllingen
4 stkgrove pølsebrød
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær lange strimler av kyllingfilet, ca. 1 cm tykke.
    1. Riv ingefær. Del lime i to, og press ut saft. Bland revet ingefær, limesaft, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, pepper og olivenolje i en bolle eller brødpose.
    2. Ha i kylling og bland rundt til kjøttet er dekket av marinade. Sett kjølig i minst 30 minutter, gjerne over natten.
    1. Snitt gulrot og hodekål fint, bruk gjerne et rivjern, og legg det i en bolle.
    2. Ha majones, rømme, salt, sitronsaft og pepper i en annen bolle, og rør godt. Bland rømmedressingen med gulrot og hodekål.
    1. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre kyllingstrimlene på grillspyd og ha på salt. Grill spydene over direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Spydene kan også stekes i stekepannen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du bruker trespyd, bør du legge dem i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de begynner å brenne.

    2. Fyll pølsebrød med coleslaw og topp med kylling.
Blått hjerte
Tips!

Grilling på direkte varme betyr at maten grilles rett over varmen, og egner seg til grilling av mindre kjøttstykker, burgere, pølser og grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat