Pizza med hvit geitost og pinjekjerner
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 tsgjær eller tørrgjær
-
4 dlvann
-
1 tssalt
-
275 gpizzamel type "00" eller vanlig hvetemel
-
250 ghvetemel
-
2 dl
-
10 skiver
-
30 gristede pinjekjerner
-
100 gruccola
-
2 ssflytende honning
Slik gjør du det
-
1
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, italiensk tipo 00 mel eller finbakstmel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Tips
Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med forskjellige meltyper. Grovere mel kan også brukes.
-
2
Sett ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
Tips
Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
-
3
Del deigen i to og form deigene til tynne bunner på hvert sitt bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på osteskivene og strø over pinjekjerner.
Tips
Slik rister du pinjekjerner: Ha pinjekjernene i en tørr panne på medium sterk varme. Stek til pinjekjernene får en gyllen farge. Pass på, det går fort fra gyllen til svidd.
-
4
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter; pizzaen skal være gylden og sprø.
-
5
Topp ferdig stekt pizza med ruccula og honning.