
Pizza med hvit geitost og pinjekjerner
Dette er en «pizza bianca» uten tomat, der den friske smaken av hvit geitost kommer tydelig fram. Den litt syrlige smaken på osten balanseres med honningens sødme, knasende ristede pinjekjerner og fersk ruccola setter prikken over i`en. Oppskriften gir en italiensk pizza med tynn og sprø bunn, uten bruk av pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, italiensk tipo 00 mel eller finbakstmel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Tips
Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med forskjellige meltyper. Grovere mel kan også brukes.
- 2
Sett ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
Tips
Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
- 3
Del deigen i to og form deigene til tynne bunner på hvert sitt bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på osteskivene og strø over pinjekjerner.
Tips
Slik rister du pinjekjerner: Ha pinjekjernene i en tørr panne på medium sterk varme. Stek til pinjekjernene får en gyllen farge. Pass på, det går fort fra gyllen til svidd.
- 4
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter; pizzaen skal være gylden og sprø.
- 5
Topp ferdig stekt pizza med ruccula og honning.