Håndkle og blad
Ridderpizza
(1414)

Ridderpizza

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hjemmelaget sprø pizza med Ridderost, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 gfersk gjær
4 dlvann
275 gpizzamel type "00" (Finbakst)
1 tssalt
250 ghvetemel
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
10 skiverRidder®
8 skiverspekeskinke
2 stkfersk fikener
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
    2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
    3. Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.
      Blått hjerte
      Tips!

      Fiken kan utelates, eller byttes ut med plommer eller pærer.

    4. Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.
Blått hjerte
Tips!

Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat