Ridderpizza

Ridderpizza

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 10 min
Hjemmelaget sprø pizza med Ridderost, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 g fersk gjær
4 dl vann
275 g pizzamel type "00" (Finbakst)
1 ts salt
250 g hvetemel
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
10 skiver Ridder®
8 skiver spekeskinke
2 stk fersk fikener

Slik gjør du det

    1. Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
    2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
    3. Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.
      Tips!

      Fiken kan utelates, eller byttes ut med plommer eller pærer.

    4. Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.
Tips!

Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat