Skip to main content

Ridderpizza

Enkel
30min

Hjemmelaget sprø pizza med Ridderost, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

4.2
(29)
Next ImageRidderpizza

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 g
fersk gjær
4 dl
vann
275 g
pizzamel type "00" (Finbakst)
1 ts
salt
250 g
hvetemel
10 skiver
8 skiver
spekeskinke
2 stk
fersk fiken

Fremgangsmåte

  1. Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.

  2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.

  3. Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.

    Tips

    Fiken kan utelates, eller byttes ut med plommer eller pærer.

  4. Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.

Hev smaken med våre produkter