Vegetarpizza med Cottage Cheese

(54)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 ggjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ dllunkent vann
2 sskaldpresset olivenolje
½ tssalt
3 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzasaus:

2 stkpersillerøtter
1 stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
100 gspinat
1 tssalt
¼ tspepper

Pizzafyll:

100 gsjampinjong evt. annen sopp
½ stkrødløk
3 dlTINE Cottage Cheese Original
100 grevet Norvegia® Lettost 16% fett
stkbasilikum
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Ferdig pizzabunn:

    1. Trill Nå pizzabunn ut på et stekebrett med bakepapirsiden ned. Prikk den med gaffel og forstek lett i 5 minutter.
  • Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    2. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    3. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
  • Pizzasaus:

    1. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
  • Pizzafyll:

    1. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.

Tips:

Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Kommentarer

  Legg til kommentar