Skip to main content

Vegetarpizza med Cottage Cheese

Enkel
25min

Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

3.8
(124)
Next ImageVegetarpizza med Cottage Cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

1 stk
pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 g
gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2.5 dl
lunkent vann
2 ss
kaldpresset olivenolje
0.5 ts
salt
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel (ca)

Pizzasaus:

2 stk
persillerot
1 stk
sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
100 g
spinat
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pizzafyll:

100 g
sjampinjong evt. annen sopp
0.5 stk
rødløk
8 stk
basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. Legg pizzabunn ut på et stekebrett dekket med bakepapir.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

  3. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.

Pizzasaus:

  1. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.

Pizzafyll:

  1. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter