
Vegetarpizza med Cottage Cheese
Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn:
Eller lag din egen grove pizzabunn:
Pizzasaus:
Pizzafyll:
Fremgangsmåte
- 1
Legg pizzabunn ut på et stekebrett dekket med bakepapir.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
- 2
Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- 3
Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
- 4
Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
Pizzasaus:
- 5
Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
Pizzafyll:
- 6
Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.
Tips
Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


