
Vegetarpizza med Cottage Cheese
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn:
-
1 stkpizzabunn
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
25 ggjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
-
2 ½ dllunkent vann
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
½ tssalt
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Pizzasaus:
-
2 stkpersillerøtter
-
1 stksjalottløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
100 gspinat
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Pizzafyll:
-
100 gsjampinjong evt. annen sopp
-
½ stkrødløk
-
3 dl
-
100 g
-
8 stkbasilikumblader
Slik gjør du det
-
1
Legg pizzabunn ut på et stekebrett dekket med bakepapir.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
2
Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
3
Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
-
4
Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
Pizzasaus:
-
5
Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
Pizzafyll:
-
6
Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.