Vegetarpizza med Cottage Cheese

Vegetarpizza med Cottage Cheese

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

1 stk TINE Nå Pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 g gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss kaldpresset olivenolje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel (ca)

Pizzasaus:

2 stk persillerøtter
1 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
100 g spinat
1 ts salt
¼ ts pepper

Pizzafyll:

100 g sjampinjong evt. annen sopp
½ stk rødløk
3 dl TINE Cottage Cheese Original
100 g revet Norvegia® Lettost 16% fett
8 stk basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Trill Nå pizzabunn ut på et stekebrett med bakepapirsiden ned. Prikk den med gaffel og forstek lett i 5 minutter.
  1. Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    2. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    3. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
  2. Pizzasaus:

    1. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
  3. Pizzafyll:

    1. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.
Tips!

Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat