tablecloth-basil
Vegetarpizza med Cottage Cheese
(58)

Vegetarpizza med Cottage Cheese

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne pizzaoppskriften smaker fantastisk godt og er helt uten kjøtt. Pizzasausen lager du selv i en blender.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 ggjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ dllunkent vann
2 sskaldpresset olivenolje
½ tssalt
3 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzasaus:

2 stkpersillerøtter
1 stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
100 gspinat
1 tssalt
¼ tspepper

Pizzafyll:

100 gsjampinjong evt. annen sopp
½ stkrødløk
3 dlTINE Cottage Cheese Original
100 grevet Norvegia® Lettost 16% fett
stkbasilikum
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Trill Nå pizzabunn ut på et stekebrett med bakepapirsiden ned. Prikk den med gaffel og forstek lett i 5 minutter.
    1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    2. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    3. Sett stekeovnen på 250 °C hvis du bruker ferdigbunn. Hvis du lager din egen pizzadeig, setter du stekeovnen på 225 °C.
    1. Kok persillerot mør i usaltet vann. Fres finhakket sjalottløk og hvitløk litt i smør. Ha i spinat og fres alt litt til. Ta persillerøttene ut av vannet og ha i blender sammen med spinatblandingen. Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
    1. Smør puréen utover pizzabunnen og topp med sopp i skiver, tynne skiver rødløk, cottage cheese og revet ost. Stek til bunnen er gyllen og soppen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. Pynt med basilikumblader og server.
blue heart
Tips!

Når du har pizzafyll som avgir mye væske, er det lurt å gaffelprikke og forsteke pizzabunnen i 5 minutter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff