Skip to main content

Hjemmelaget grov pizzabunn

Enkel
45min

Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydelig med crème fraîche som hvit pizzasaus.

4.0
(869)
Next ImageHjemmelaget grov pizzabunn

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

25 g
fersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
2.5 dl
lunkent vann
0.5 ts
salt
2 ss
kaldpresset olivenolje
3 dl
sammalt hvete, grov
3 dl
hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
tørket oregano/mynte eller timian
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.

  3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.

  4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Enkel pizzasaus

  1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.

  2. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter