Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

41
436
Enkel45 min
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydeli med crème fraîche som hvit pizzasaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 25 g
    fersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
  • 2 ½ dl
    lunkent vann
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    kaldpresset olivenolje
  • 3 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.

  3. 3

    La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.

  4. 4

    Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Enkel pizzasaus

  1. 5

    Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.

    Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus

    Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus
  2. 6

    Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Del denne oppskriften: