Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 45 min
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Fyll pizzaen med det ganen måtte ønske og topp det hele med for eksempel revet Norvegia Lettere.

Antall porsjoner

Ingredienser

25 g fersk gjær (1/2 pakke), evt tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
½ ts salt
2 ss kaldpresset olivenolje
3 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 beger TINE Crème Fraîche Original eller andre varianter
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
    3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
    4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
      Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus:
    2. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca 15 minutter. Vel bekomme!
Tips!

Det smaker godt med enten hvit pizzasaus med crème fraîche eller kesam (video) eller vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristian

    3 år siden
    Denne er kjempegod. Barna digger den, som mange andre her også melder om:)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristian, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (4)

    • Martin Søreng

      3 år siden
      Skal prøve den ikveld, ser fram til resultatet ??

      Kommenter  (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Martin, Ble det suksess?

        Kommenter  (0)


  • Ole

    3 år siden
    Nydelig pizzadeig. Anbefales! Alle barna elsket den

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ole, Så hyggelig tilbakemelding. Tusen takk :)

      Kommenter  (2)


  • Béatrice

    4 år siden
    Familien min elsker denne deigen! Så, skal det være noe ekstra kos i helgen, så lager jeg denne. Da dobler jeg oppskriften og bruker sammalt fin istedenfor, for jeg føler deigen blir litt for grov med den grove sammalte melet. Anbefaler den på det sterkeste!! ;)

    Kommenter  (6)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Béatrice, Takk for superhyggelig tilbakemelding! Godt tips med å bytte ut sammalt grov med sammalt fin. Da får du samme mengde fiber i pizzabunnen, men den blir litt enklere å kjevle :)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    4 år siden
    Noen som vet kaloriinnholdet i denne?

    Kommenter  (45)


  • Patrick Adolfsen

    5 år siden
    Hei, Mulig jeg er blind, men jeg finner ikke næringsinnholdet på denne. Kan dere hjelpe?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Patrick, Vi har dessverre ikke næringsberegning av våre oppskrifter her på tine.no. På http://www.matvaretabellen.no/ vil du finne næringsopplysninger om alle ingrediensene slik at du selv kan regne deg fram til næringsinnholdet i oppskriften. Ha en fortsatt fin dag.

      Kommenter  (9)


  • JK

    5 år siden
    Er 1 porsjon en hel pizza?

    Kommenter  (28)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei JK, Det stemmer, god baking!

      Kommenter  (0)

    • Mathilde

      4 år siden
      Vi skal lage denne pizzaen på skolen. Vi er 6 personer. skal jeg ta på 1 porsjon, eller 6?

      Kommenter  (4)

      • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

        4 år siden
        Hei Mathilde, 1 porsjon pizzadeig er nok deig til en langpanne med pizza. Er dere veldig sultene ville jeg lagd 2 porsjoner, som er nok deig til å lage to pizzaer :)

        Kommenter  (3)


  • Mariah

    5 år siden
    Hei! Jeg brukte denne oppskriften, men erstattet hvetemelet med litt havregryn og mer grovt/sammalt fint for å få en enda grovere deig.......... men deigen vil ikke henge ordentlig sammen, vet du hva jeg kan gjøre? Er det hvetemelet som sørger for den "seige" deigen, eller er det noe annet?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mariah. Jeg bytter også ofte ut deler av hvetemelet med en grovere variant (og gjerne tilsetter også havregryn), men for å få en smidig deig, trengs glutenet fra hvetemelet for å binde deigen sammen. Min erfaring er da at du bør beholde i hvert fall halvparten av opprinnelige hvetemelmengde for å sikre at deigen "henger ordentlig sammen". Lykke til til neste gang!

      Kommenter  (4)


  • Mh

    5 år siden
    Jeg prøvde meg på denne, men før jeg hadde brukt alt vannet var deigen allerede klissete, og ble ikke bedre av lengre tids elting. Skal deigen være klissete før heving?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mh. Gjærbakst skal gjerne være litt klissete for å få et lett og luftig resultat, men her må du justere litt etter hva du selv ønsker. En god regel er gjerne at du starter med all væsken, for så å justere med mel til du har fått den konsistensen du selv ønsker. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Danny.

    5 år siden
    Om du lager deien så bløt at den kan renne ut av bollen og over på steikefatet slipper du å kjevle ut deigen ;) den blir perfekt da :)

    Kommenter  (12)


  • Maria

    6 år siden
    Bruk fullkornshvetemel i stedet for siktet hvetemel, så får du en skikkelig grov pizzabunn som er enkel å lage :)

    Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat