Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

29
  • Enkel
  • 45 min
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydeli med crème fraîche som hvit pizzasaus.

Ingredienser

25 g fersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
½ ts salt
2 ss kaldpresset olivenolje
3 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 beger TINE Crème Fraîche Original
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
    3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
    4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
      Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus:
    2. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Kommentarer

  • Stefan

    1 måneder siden
    Hei. Er det mulig å kutte ut vanlig mel helt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Da kan det hende at det blir litt "knekkebrød"aktig pizzabunn, Stefan. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat