Hjemmelaget grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn

35
  • Enkel
  • 45 min
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydeli med crème fraîche som hvit pizzasaus.

Ingredienser

25 g fersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
½ ts salt
2 ss kaldpresset olivenolje
3 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel (ca)

Enkel, hvit pizzasaus

1 beger TINE Crème Fraîche Original
1 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tørket oregano eller timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
    3. La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
    4. Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  1. Enkel pizzasaus

    1. Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
      Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus:
    2. Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!

Kommentarer

  • Sivert

    23 dager siden
    hei, lurte skjapt på hva som gjør denne pizza bunnen sunnere enn andre pizzabunner

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      22 dager siden
      Hei Sivert! Denne pizza bunnen er sunnere fordi den inneholder grov sammalt hvete😊

       (0)

      • kongle gutten

        14 dager siden
        litt svak kommentar der letter mer etter næringsinnholdene

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          9 dager siden
          Næringsinnholdet på selve deigen blir litt vanskelig å si, da det kommer helt ann på råvaren du bruker. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat