Hjemmelaget grov pizzabunn
Enkel•45 min min
Lag din egen sunnere og grove pizzadeig. Smaker helt nydelig med crème fraîche som hvit pizzasaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
25 gfersk gjær (1/2 pakke), eventuelt tørrgjær
-
2 ½ dllunkent vann
-
½ tssalt
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Enkel, hvit pizzasaus
-
1 beger
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 sstørket oregano/mynte eller timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
-
3
La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter.
-
4
Kjevle ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Enkel pizzasaus
-
5
Rør hvitløk, oregano, salt og pepper inn i crème fraîche.
Hvordan lage verdens enkleste hvite pizzasaus
-
6
Fordel pizzasausen jevnt over pizzaen før du fyller den med det du måtte ønske av grønnsaker og kjøtt/fisk og ost. Stek pizzen i nederste del av stekeovnen i ca. 15 minutter. Vel bekomme!