SALMA-pizza

(8)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Deilig italiensk steinovnsbakt pizza med tynne skiver SALMA, parmesan, avokado og pinjekjerner. Etter å ha smakt denne kommer du til å drømme om den i lange tider etterpå.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzabunn

1 stkNå® Familiepizzabunn Italiensk

Tomatsaus

400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
1 tssalt
1 tssukker
3 ssolivenolje
1 tstørkede urter

Topping

250 gTINE Revet Ost 4 oster
1 ½ dlTINE Crème Fraîche Original
40 gpinjekjerner
1 stkrødløk
100 gparmesan (revet)
250 gSALMA
2 ssolivenolje
1 stksitron
1 stkavokado
1 pakkeruccola

Slik gjør du det

  • Pizzabunn

    1. Forvarm ovnen til makstemperatur, gjerne 300 °C. La stekebrettet stå i ovnen til det blir glovarmt, dersom du ikke har en steinplate til å steke pizzaen på.
    2. Åpne pakningen og rull deigen ut på stekebrettet med bakepapiret under.
  • Tomatsaus

    1. Lag tomatsaus ved å kjøre ferdig hakkede tomater med sukker, salt, olivenolje, og tørkede urter i en blender.
  • Topping

    1. Legg et jevnt lag tomatsaus på pizzadeigen, strø over ost og legg noen klatter Crème Frache her og der. Legg på pinjekjerner, tynne skiver rødløk, og halvparten av parmesanen på toppen.
    2. Stek pizzaene på en steinplate i 4 - 5 minutter, til osten har smeltet, og kanten er gyllen. Du kan eventuelt bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt.
    3. Kutt SALMA i tynne skiver, og mariner med salt, pepper, olivenolje og sitron. Skrell avokado og kutt i mindre biter.
    4. Ta pizzaen ut av ovnen, og legg på lakseskivene, avokado, ruccula og resten av den revne parmesanen.

Tips:

Denne pizzaen skal være steinbakt, men har du ikke en steinplate kan du bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt. Steinplate fåes kjøpt på Jernia eller andre isenkrambutikker.

Kommentarer

  Legg til kommentar