SALMA-pizza
Middels•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
1 stkferdig pizzabunn
Tomatsaus
-
400 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
-
1 tssalt
-
1 tssukker
-
3 ssolivenolje
-
1 tstørkede urter
Topping
-
250 g
-
1 ½ dl
-
40 gpinjekjerner
-
1 stkrødløk
-
100 gparmesan (revet)
-
250 gSALMA
-
2 ssolivenolje
-
1 stksitron
-
1 stkavokado
-
1 pakkeruccola
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til makstemperatur, gjerne 300 °C. La stekebrettet stå i ovnen til det blir glovarmt, dersom du ikke har en steinplate til å steke pizzaen på.
-
2
Åpne pakningen og rull deigen ut på stekebrettet med bakepapiret under.
Tomatsaus
-
3
Lag tomatsaus ved å kjøre ferdig hakkede tomater med sukker, salt, olivenolje, og tørkede urter i en blender.
Topping
-
4
Legg et jevnt lag tomatsaus på pizzadeigen, strø over ost og legg noen klatter Crème Frache her og der. Legg på pinjekjerner, tynne skiver rødløk, og halvparten av parmesanen på toppen.
-
5
Stek pizzaene på en steinplate i 4 - 5 minutter, til osten har smeltet, og kanten er gyllen. Du kan eventuelt bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt.
-
6
Kutt SALMA i tynne skiver, og mariner med salt, pepper, olivenolje og sitron. Skrell avokado og kutt i mindre biter.
-
7
Ta pizzaen ut av ovnen, og legg på lakseskivene, avokado, ruccula og resten av den revne parmesanen.