Hvit pizza med Norzola
Blåmuggost på pizza gir en helt ny opplevelse. Den hvite pizzaen med Norzola blir smakfull og enkel. Hverdagsmaten kan ikke bli bedre!
Enkel•1 t 5 min•4 personer
Ingredienser
Pizzabunn
- 0.5 pakke gjær, bruk både fersk og tørr
- 2 dl lunkent vann
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 6 dl hvetemel
Topping
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 1 pakke Norzola®
- 1 stykk rødløk, i tynne skiver
- 0.5 ts grov pepper
- 1 pakke ruccola
- 4 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
Slik gjør du
1
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet.
2
Bland dette sammen med olje, salt og mesteparten av melet.
3
Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 45 minutter eller til dobbel størrelse.
4
5
Legg deigen på et melet bakebord (resten av melet) og del den like emner som kjevles ut til små pizzabunner.
6
Pizzabunnene legges på en bakeplate dekket med bakepapir.
7
Fordel Crème Fraîche, smuldret Norzola, rødløk, salt og pepper på bunnene.
8
Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til pizzaene er gyllenbrune.
9
Serveres med ruccola og drypp noen få dråper olje og balsamicoeddik på toppen tilslutt.
TipsKjøp ferdig pizzadeig – så blir maten raskere ferdig! Passer godt med en enkel tomatsalat med friske urter til.