Hvit pizza med Norzola
Enkel•65 min10 min
Blåmuggost på pizza gir en helt ny opplevelse. Den hvite pizzaen med Norzola blir smakfull og enkel. Hverdagsmaten kan ikke bli bedre!
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
½ pakkegjær bruk både fersk og tørr
-
2 dllunkent vann
-
2 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
6 dlhvetemel
Topping
-
1 dl
-
1 pakke
-
1 stkrødløk i tynne skiver
-
½ tsgrov pepper
-
1 pakkeruccola
-
4 ssolivenolje
-
1 ssbalsamicoeddik
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet.
-
2
Bland dette sammen med olje, salt og mesteparten av melet.
-
3
Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 45 minutter eller til dobbel størrelse.
-
4
Sett ovnen på 200°C.
-
5
Legg deigen på et melet bakebord (resten av melet) og del den like emner som kjevles ut til små pizzabunner.
-
6
Pizzabunnene legges på en bakeplate dekket med bakepapir.
-
7
Fordel Crème Fraîche, smuldret Norzola, rødløk, salt og pepper på bunnene.
-
8
Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til pizzaene er gyllenbrune.
-
9
Serveres med ruccola og drypp noen få dråper olje og balsamicoeddik på toppen tilslutt.