Skip to main content

Kyllingvinger med blåmuggostdipp

Enkel
30min

En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost

4.0
(43)
Next ImageKyllingvinger med blåmuggostdipp

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
tabasco
1 ss
hvitvinseddik
3 ss
flytende honning
1 kg
kyllingvinger
1 ts
salt
1 ts
paprikapulver
2 dl
hvetemel
1 l
solsikkeolje til fritering
1 stk
stangselleri, i biter

Blåmuggostdipp

150 g
0.5 stk
hvitløksfedd, finhakket og most
0.5 ts
sitronsaft
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør på lav varme sammen med tabasco, eddik og honning i en gryte. Vend kyllingvingene med salt, paprikapulver og mel slik at alle kyllingvingene er jevnt og godt dekket.

  2. Varm noen spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller stekepanne med høye kanter på høy varme. Stek kyllingvingene i puljer. Rør hele tiden. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 10 minutter.

  3. Ha de stekte kyllingvingene direkte i smørsausen og vend godt. Server med blåmuggost og selleribiter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter