Håndkle og blad
Cornflakes-panert kyllingschnitzel
(1515)

Cornflakes-panert kyllingschnitzel

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftig og sprøtt kyllingbryst, servert på en sunn salat er en deilig hverdagsrett som smaker godt uansett hvilken dag det er.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

4 stkkyllingbryst
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlhvetemel
3 dlcornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Dressing:

2 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssDijonsennep
1 ssflytende honning

Salat:

4 bladerhjertesalat, i brede strimler
1 stkgulrot, i tynne skiver
1 stkrødløk, i tynne skiver
½ stkagurk, i biter
3 stktomater, i båter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    1. Bank ut kyllingbryst med en kjøtthammer, eller bruk en liten kjele. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel.
    2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i egg, og deretter i cornflakes.
    3. Legg kyllingbrystene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
    1. Pisk sammen rømme, sennep og honning i en bolle.
  • Salat:

    1. Fordel salat, gulrot, løk, agurk og tomat på fire tallerkener. Skjær kyllingen i strimler, og server oppå salaten sammen med dressingen.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du er veldig sulten, kan du ha marinerte poteter eller kokt pasta i salaten. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat