
Cornflakes-panert kyllingschnitzel
Enkel•20 min min
Saftig og sprøtt kyllingbryst, servert på en sunn salat er en deilig hverdagsrett som smaker godt uansett hvilken dag det er.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kylling:
-
4 stkkyllingbryst
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlhvetemel
-
3 dlcornflakes
-
2 stkegg , sammenpiskede
Dressing:
-
2 dl
-
2 ssDijonsennep
-
1 ssflytende honning
Salat:
-
4 bladerhjertesalat , i brede strimler
-
1 stkgulrot , i tynne skiver
-
1 stkrødløk , i tynne skiver
-
½ stkagurk , i biter
-
3 stktomater , i båter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Kylling:
-
2
Bank ut kyllingbryst med en kjøtthammer, eller bruk en liten kjele. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel.
-
3
Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i egg, og deretter i cornflakes.
-
4
Legg kyllingbrystene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
Dressing:
-
5
Pisk sammen rømme, sennep og honning i en bolle.
Salat:
-
6
Fordel salat, gulrot, løk, agurk og tomat på fire tallerkener. Skjær kyllingen i strimler, og server oppå salaten sammen med dressingen.