Cornflakes-panert kyllingschnitzel
Saftig og sprøtt kyllingbryst, servert på en sunn salat er en deilig hverdagsrett som smaker godt uansett hvilken dag det er.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Kylling:
- 4 stykk kyllingbryst
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 dl hvetemel
- 3 dl cornflakes
- 2 stykk egg, , sammenpiskede
Dressing:
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ss Dijonsennep
- 1 ss flytende honning
Salat:
- 4 blad hjertesalat, , i brede strimler
- 1 stykk gulrot, , i tynne skiver
- 1 stykk rødløk, , i tynne skiver
- 0.5 stykk agurk, , i biter
- 3 stykk tomat, , i båter
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
Kylling:
1
Bank ut kyllingbryst med en kjøtthammer, eller bruk en liten kjele. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel.
2
Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i egg, og deretter i cornflakes.
3
Legg kyllingbrystene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
Dressing:
1
Pisk sammen rømme, sennep og honning i en bolle.
Salat:
1
Fordel salat, gulrot, løk, agurk og tomat på fire tallerkener. Skjær kyllingen i strimler, og server oppå salaten sammen med dressingen.
TipsHvis du er veldig sulten, kan du ha marinerte poteter eller kokt pasta i salaten.