Cornflakes-panert kyllingschnitzel

Cornflakes-panert kyllingschnitzel

0
15
Enkel20 min
Saftig og sprøtt kyllingbryst, servert på en sunn salat er en deilig hverdagsrett som smaker godt uansett hvilken dag det er.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

  • 4 stk
    kyllingbryst
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 3 dl
    cornflakes
  • 2 stk
    egg , sammenpiskede

Dressing:

Salat:

  • 4 blader
    hjertesalat , i brede strimler
  • 1 stk
    gulrot , i tynne skiver
  • 1 stk
    rødløk , i tynne skiver
  • ½ stk
    agurk , i biter
  • 3 stk
    tomater , i båter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

Kylling:

  1. 2

    Bank ut kyllingbryst med en kjøtthammer, eller bruk en liten kjele. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel.

  2. 3

    Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i egg, og deretter i cornflakes.

  3. 4

    Legg kyllingbrystene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

Dressing:

  1. 5

    Pisk sammen rømme, sennep og honning i en bolle.

Salat:

  1. 6

    Fordel salat, gulrot, løk, agurk og tomat på fire tallerkener. Skjær kyllingen i strimler, og server oppå salaten sammen med dressingen.

Tips

Hvis du er veldig sulten, kan du ha marinerte poteter eller kokt pasta i salaten. 

Del denne oppskriften: