Skip to main content

Cornflakes-panert kyllingschnitzel

Enkel
20min

Saftig og sprøtt kyllingbryst, servert på en sunn salat er en deilig hverdagsrett som smaker godt uansett hvilken dag det er.

4.2
(46)
Next ImageCornflakes-panert kyllingschnitzel

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

4 stk
kyllingbryst
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
hvetemel
3 dl
cornflakes
2 stk
egg, sammenpiskede

Dressing:

2 ss
Dijonsennep
1 ss
flytende honning

Salat:

4 blad
hjertesalat, i brede strimler
1 stk
gulrot, i tynne skiver
1 stk
rødløk, i tynne skiver
0.5 stk
agurk, i biter
3 stk
tomat, i båter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

Kylling:

  1. Bank ut kyllingbryst med en kjøtthammer, eller bruk en liten kjele. Krydre brystene med salt og pepper og vend i hvetemel.

  2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp kyllingbrystene i egg, og deretter i cornflakes.

  3. Legg kyllingbrystene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

Dressing:

  1. Pisk sammen rømme, sennep og honning i en bolle.

Salat:

  1. Fordel salat, gulrot, løk, agurk og tomat på fire tallerkener. Skjær kyllingen i strimler, og server oppå salaten sammen med dressingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du er veldig sulten, kan du ha marinerte poteter eller kokt pasta i salaten. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter