Pulled chicken-burger med hummus
Middels•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhel grillet kylling
-
1 ss
-
1 ssbrunt sukker
-
1 tsmalt spisskummen
-
2 tsknuste korianderfrø
-
1 stkhvitløksfedd , most og finhakket
-
1 stkrød chili , finhakket
-
2 stktomater , finhakket
-
2 ssolivenolje
-
2 sseplesidereddik
-
6 stktørkede aprikoser , finhakket
-
2 ssfinhakket bladpersille
-
2 stkvårløk , finhakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stksitron
Hummus
-
1 bokskikerter
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 tsmalt spisskummen
-
½ dlvann
-
1 dlolivenolje
-
½ stksitron
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
½ stkrødløk , i ringer
-
½ stkslangeagurk , i staver
-
2 stkgulrøtter , staver
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 stksalatblader
-
1 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Skyll kikertene godt, la renne av seg og kjør til mos i en blender med hvitløk, spisskummen, vann og olivenolje. Smak til med juice fra sitron, salt og pepper.
-
2
Riv kyllingkjøttet fra hverandre med en gaffel. Fres kyllingkjøttet raskt i en stekepanne med smør på middels høy varme. Tilsett salt, pepper, brunt sukker, spisskummen, knuste korianderfrø, finhakket hvitløk og chili og tomatbiter. Bland godt og stek et par minutter.
Tips
Hakk chili ved å dele den på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær i tynne strimler på langs. Skjær så i små biter på tvers.
-
3
Ha i olje og eddik og la frese et par minutter til. Vend inn finhakket aprikos, bladpersille og vårløk. Smak til med salt og pepper og juster med saft fra sitron.
-
4
Del rødløk i ringer og agurk og gulrot i staver. Legg et salatblad på hver hamburgerbrødbunn. Topp med kylling, rødløkringer og rømme. Server hummus og grønnsaker til.