Pulled chicken-burger med hummus

Pulled chicken-burger med hummus

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
Her er det ikke spart på noe. Grillet kylling er forvandlet til en enkel variant av "pulled chicken" og servert med nordafrikanske smaker, hummus og friske grønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk hel grillet kylling
1 ss TINE Meierismør
1 ss brunt sukker
1 ts malt spisskummen
2 ts knuste korianderfrø
1 stk hvitløksfedd , most og finhakket
1 stk rød chili , finhakket
2 stk tomater , finhakket
2 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
6 stk tørkede aprikoser , finhakket
2 ss finhakket bladpersille
2 stk vårløk , finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper
½ stk sitron

Hummus

1 boks kikerter
1 stk hvitløksfedd
1 ts malt spisskummen
½ dl vann
1 dl olivenolje
½ stk sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

½ stk rødløk , i ringer
½ stk slangeagurk , i staver
2 stk gulrøtter , staver
4 stk hamburgerbrød
4 stk salatblader
1 ½ dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Skyll kikertene godt, la renne av seg og kjør til mos i en blender med hvitløk, spisskummen, vann og olivenolje. Smak til med juice fra sitron, salt og pepper.
    2. Riv kyllingkjøttet fra hverandre med en gaffel. Fres kyllingkjøttet raskt i en stekepanne med smør på middels høy varme. Tilsett salt, pepper, brunt sukker, spisskummen, knuste korianderfrø, finhakket hvitløk og chili og tomatbiter. Bland godt og stek et par minutter.
      Tips!

      Hakk chili ved å dele den på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær i tynne strimler på langs. Skjær så i små biter på tvers.

    3. Ha i olje og eddik og la frese et par minutter til. Vend inn finhakket aprikos, bladpersille og vårløk. Smak til med salt og pepper og juster med saft fra sitron.
    4. Del rødløk i ringer og agurk og gulrot i staver. Legg et salatblad på hver hamburgerbrødbunn. Topp med kylling, rødløkringer og rømme. Server hummus og grønnsaker til.
Tips!

Dette er flott restemat hvis du har stekt kylling fra dagen før. Del eller riv i biter. Du kan også bytte ut kylling med pulled pork.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat