Skip to main content

Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

Enkel
30min

Saftige kyllingbryst med smaksrik fetaost, bakte rødbeter, linser og spinat setter i gang smaksløkene i denne spennende retten.

3.9
(29)
Next ImageFylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
rødbeter
2 ss
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 stk
kyllingbryst
200 g
fetaost
4 skiver
parmaskinke
1 pose
babyspinat
3 dl
linser, kokte
3 ss
pinjekjerner, ristede
2 ss
balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Skrell rødbete og kutt i båter. Vend båtene i smør i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og bak båtene midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er møre.

  3. Lag et snitt i hvert kyllingbryst og fyll med fetaost. Surr en skive Parmaskinke rundt kyllingbrystene, og bak dem i ovnen sammen med rødbetene de siste 20 minuttene.

    Tips

    Bytt ut fetaost med brie, mozzarella eller en mer smaksrik ost som f.eks. gorgonzola hvis du ønsker.

  4. Når rødbeter og kyllingbryst er ferdige, tar du formen ut av ovnen. La kyllingen hvile et par minutter før servering.

  5. Lag salaten i formen med de bakte rødbetene. Vend inn spinat, linser og pinjekjerner, og ringle over balsamicoeddik. Vend sammen salaten og server med kyllingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ha gjerne kokte aspargesbønner, sukkererter eller brokkoli i rødbete-salaten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter