Spicy kyllingwok

Spicy kyllingwok

2
46
Enkel20 min
En kryddersterk asiatisk wok med kylling og grønnsaker. Herlige smaker av hvitløk, chili og ingefær gjør retten spennende og god.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    ris , ukokt
  • 2 ss
    olje til wokking
  • 4 stk
    kyllingbryst , i strimler eller biter
  • 2 stk
    gulrøtter , i strimler
  • 2 stk
    paprika , i strimler
  • 10 stk
    minimais , i mindre biter
  • 3 stk
    vårløk , i mindre biter
  • 1 stk
    rød chili , hakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , hakket
  • 1 ss
    ingefær , finrevet
  • ½ ts
    salt
  • 4 ss
    hoisinsaus
  • 4 ss
    peanøtter , knuste

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris som anvist på pakken.

  2. 2

    Varm opp en wok eller stor stekepanne og ha i olje. Wok strimlene av kyllingbryst i ca. 4 minutter, og løft over på et fat. Wok deretter gulrot, paprika, minimais og vårløk i et par minutter.

    Tips

    Varier grønnsakene i woken med squash, rødløk, kålrot eller selleri.

  3. 3

    Ha kyllingen tilbake i wokken og krydre med chili, hvitløk, revet ingefær og salt, og ringle over hoi sin saus.

    Hvordan skrelle ingefær

    Hvordan skrelle ingefær
  4. 4

    Dryss over peanøtter ved servering, og server med ris.

Tips

Du kan bytte ut kyllingen med svin- eller oksekjøtt.

Del denne oppskriften: