Spicy kyllingwok
Enkel•20 min min
En kryddersterk asiatisk wok med kylling og grønnsaker. Herlige smaker av hvitløk, chili og ingefær gjør retten spennende og god.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gris , ukokt
-
2 ssolje til wokking
-
4 stkkyllingbryst , i strimler eller biter
-
2 stkgulrøtter , i strimler
-
2 stkpaprika , i strimler
-
10 stkminimais , i mindre biter
-
3 stkvårløk , i mindre biter
-
1 stkrød chili , hakket
-
2 stkhvitløksfedd , hakket
-
1 ssingefær , finrevet
-
½ tssalt
-
4 sshoisinsaus
-
4 sspeanøtter , knuste
Slik gjør du det
-
1
Kok ris som anvist på pakken.
-
2
Varm opp en wok eller stor stekepanne og ha i olje. Wok strimlene av kyllingbryst i ca. 4 minutter, og løft over på et fat. Wok deretter gulrot, paprika, minimais og vårløk i et par minutter.
Tips
Varier grønnsakene i woken med squash, rødløk, kålrot eller selleri.
-
3
Ha kyllingen tilbake i wokken og krydre med chili, hvitløk, revet ingefær og salt, og ringle over hoi sin saus.
Hvordan skrelle ingefær
-
4
Dryss over peanøtter ved servering, og server med ris.