Skip to main content

Kyllingsandwich med kremet eple- og kålsalat

Enkel
30min

En skikkelig god blings med kylling kan mette godt til middag. Kremet eple- og kålsalat er friskt og syrlig til. Her serveres det med sprøstekt bacon.

3.8
(6)
Next ImageKyllingsandwich med kremet eple- og kålsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

140 g
bacon, i skiver
4 stk
kyllingfilet
8 skiver
brød
4 stk
salatblad

Eple-og kålsalat

8 dl
hodekål, finstrimlet
1 stk
eple, revet
1 stk
gulrot, revet
2 ss
majones
1 ts
eplesidereddik
1 ts
sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
sitron

Til servering

1 stk
eple, i skiver

Fremgangsmåte

  1. Sprøstek baconskiver i varm stekepanne, 3-4 minutter på hver side. Legg til side, og la trekke av seg på litt kjøkkenpapir.

    Tips

    Bacon kan også stekes i ovnen. Legg skivene utover en stekeplate dekket med bakepapir, og stek øverst i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

  2. Stek kyllingbryst på begge sider i baconfettet og smør til gjennomstekt, ca. 10 minutter. La hvile i 5 minutter.

  3. Bland kål, eple og gulrot med majones, rømme, eddik, sukker, salt og pepper. Smak til med sitronsaft, og eventuelt mer salt og pepper.

  4. Rist brødskivene. Del kyllingfilet i skiver, og anrett på skivene med salat, bacon, eple- og kålsalat. Topp med epleskiver.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skal du servere en sandwich til middag, er det fint å velge et skikkelig godt brød framfor hverdagskneipen. Se etter f.eks. fransk landbrød eller surdeigsbrød hos din lokale baker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter