
Yoghurtmarinert kylling med byggris
Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du kjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos de minste.

Ingredienser
Antall porsjoner
yoghurtmarinert kylling:
byggris- og agurksalat:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.
yoghurtmarinert kylling:
- 2
Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.
Tips
Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.
- 3
Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.
byggris- og agurksalat:
- 4
Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.
- 5
Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.
Tips
Kyllingspydene kan tilberedes på grill i grillsesongen. Server gjerne med ris eller godt brød istedenfor byggris.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter
