Yoghurtmarinert kylling med byggris

Yoghurtmarinert kylling med byggris

0
20
Enkel30 min
Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du kjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos de minste.

Ingredienser

Antall porsjoner

yoghurtmarinert kylling:

  • 5 dl
  • 2 ss
    frisk mynte , finhakket
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    sukker
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 4 stk
    kyllingfileter

byggris- og agurksalat:

  • 200 g
    byggris
  • 1 ss
  • 1 stk
    agurk
  • ½ stk
    løk , i tynne skiver
  • 2 stk
    tomater , i båter
  • 1 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.

yoghurtmarinert kylling:

  1. 2

    Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.

    Tips

    Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.  

  2. 3

    Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.

byggris- og agurksalat:

  1. 4

    Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.

  2. 5

    Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.

Tips

Kyllingspydene kan tilberedes på grill i grillsesongen. Server gjerne med ris eller godt brød istedenfor byggris.

Del denne oppskriften: