tablecloth-basil
Yoghurtmarinert kylling med byggris
(17)

Yoghurtmarinert kylling med byggris

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du kjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos de minste.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Grillspyd i tre til steking

yoghurtmarinert kylling:

5 dlTINE Yoghurt Naturell
2 ssfrisk mynte, finhakket
¼ tspepper
½ tssalt
½ tssukker
1 sssitronsaft
4 stkkyllingfileter

byggris- og agurksalat:

200 gbyggris
1 ssTINE Meierismør
1 stkagurk
½ stkløk, i tynne skiver
2 stktomater, i båter
1 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.
    1. Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.
      blue heart
      Tips!

      Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.  

    2. Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.
    1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.
    2. Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.
blue heart
Tips!

Kyllingspydene kan tilberedes på grill i grillsesongen. Server gjerne med ris eller godt brød istedenfor byggris.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff