Yoghurtmarinert kylling med byggris

Yoghurtmarinert kylling med byggris

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du kjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos de minste.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Grillspyd i tre til steking

yoghurtmarinert kylling:

5 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss frisk mynte , finhakket
¼ ts pepper
½ ts salt
½ ts sukker
1 ss sitronsaft
4 stk kyllingfileter

byggris- og agurksalat:

200 g byggris
1 ss TINE Meierismør
1 stk agurk
½ stk løk , i tynne skiver
2 stk tomater , i båter
1 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.
  1. yoghurtmarinert kylling:

    1. Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.  

    2. Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.
  2. byggris- og agurksalat:

    1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.
    2. Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.
Tips!

Kyllingspydene kan tilberedes på grill i grillsesongen. Server gjerne med ris eller godt brød istedenfor byggris.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat