
Yoghurtmarinert kylling med byggris
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
yoghurtmarinert kylling:
-
5 dl
-
2 ssfrisk mynte , finhakket
-
¼ tspepper
-
½ tssalt
-
½ tssukker
-
1 sssitronsaft
-
4 stkkyllingfileter
byggris- og agurksalat:
-
200 gbyggris
-
1 ss
-
1 stkagurk
-
½ stkløk , i tynne skiver
-
2 stktomater , i båter
-
1 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.
yoghurtmarinert kylling:
-
2
Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.
Tips
Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.
-
3
Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.
byggris- og agurksalat:
-
4
Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.
-
5
Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.