Skip to main content

Yoghurtmarinert kylling med byggris

Enkel
30min

Yoghurt gjør kyllingen saftigere. Trer du kjøttet på grillspyd, blir dette fort en middagsfavoritt hos de minste.

4.1
(29)
Next ImageYoghurtmarinert kylling med byggris

Ingredienser

Antall porsjoner

yoghurtmarinert kylling:

2 ss
frisk mynte, finhakket
0.25 ts
pepper
0.5 ts
salt
0.5 ts
sukker
1 ss
sitronsaft
4 stk
kyllingfilet

byggris- og agurksalat:

200 g
byggris
1 stk
agurk
0.5 stk
løk, i tynne skiver
2 stk
tomat, i båter
1 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.

yoghurtmarinert kylling:

  1. Bland yoghurt, mynte, pepper, salt, sukker og sitronsaft. Del kyllingfilet i biter og legg den i halvparten av yoghurtblandingen. La marinere i 5 minutter.

    Tips

    Ønsker du en asiatisk vri på kyllingspydene, kan du bytte ut mynten med 1–2 teskjeer currypasta og servere ris og wokkede grønnsaker til.  

  2. Tre kyllingbitene på spydene, og legg dem på et stekebrett. Stek øverst i ovnen i 15 minutter. Snu dem en gang underveis.

byggris- og agurksalat:

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Rør inn smør, og smak til med salt.

  2. Skrell agurk og del i to på langs. Fjern kjernen med en skje og del i skiver. Bland med skivet løk, tomatbåter, olivenolje og byggris. Smak til med salt og pepper. Server kyllingspydene med byggris- og agurksalat og resten av yoghurtblandingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kyllingspydene kan tilberedes på grill i grillsesongen. Server gjerne med ris eller godt brød istedenfor byggris.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter