Skip to main content

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

Enkel
30min

Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

4.2
(13)
Next ImageIngefærkylling og wok-grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

ingefærkylling:

300 g
brun ris, ukokt
4 stk
kyllingbryst
2 ss
3 ss
soyasaus
3 ss
honning, flytende
3 ss
ingefær, revet
0.5 ts
salt
0.5 ts
rød chili, hakket

grønnsaker:

300 g
sellerirot, i staver
4 stk
gulrot, i staver
1 stk
purre, i staver
1 ss
olje
2 ss
soyasaus
1 ss
sesamfrø
0.5 stk
frisk koriander
1 stk
lime, i båter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips

    Bytt gjerne ut ris med nudler.

ingefærkylling:

  1. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.

  2. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.

  3. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.

  4. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter