Skip to main content

Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

Enkel
25min

Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.

3.7
(26)
Next ImageCornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetmos:

2 stk
mellomstore søtpotet, i biter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Torskenuggets:

700 g
torskefilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
hvetemel
3 dl
cornflakes
2 stk
egg, sammenpiskede
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Til servering:

4 stk
salatblad
12 stk
cherrytomat
12 stk
knaskegulrøtter
4 ss
Sweet Chili saus

Fremgangsmåte

  1. Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.

Torskenuggets:

  1. Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.

    Tips

    Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.

  2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.

  3. Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.

Til servering:

  1. Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker ekstra smak på fisken, kan den marineres i sitron, chili og urter før den paneres.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter