Fiskenuggets med to dipper

Fiskenuggets med to dipper

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Fiskepinner er barnas favoritt. Lager du dem selv kan du variere størrelsen, og servere små nuggets og grønnsaker med forskjellige dipp-sauser. En morsom måte å spise middag på.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g SALMA
2 stk egg
2 dl brødsmuler , griljermel eller panko
1 dl hvetemel
4 ss sesamfrø
½ ts salt
¼ ts pepper
50 g TINE Meierismør
1 stk sitron , i båter
1 stk hjertesalat
1 stk agurk , i staver
2 dl sukkererter

Rosa rømmedipp

2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss paprikapulver
2 ss ketchup
½ ts salt
¼ ts pepper

Kremet mangodipp

2 dl TINE Crème Fraîche Original
2 ss mangochutney

Slik gjør du det

    1. Del laksefileten i biter på ca. 5 cm. Lettpisk egg i en skål. Bland brødsmuler og mel med sesamfrø i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
    2. Bland rømme, paprikapulver, ketchup, salt og pepper til en dipp, og bland crème fraîche og mangochutney til en annen dipp.
      Tips!

      Du kan enkelt lage mange forskjellige dipper, ved å smakssette både rømme og crème fraîche med for eksempel friske eller tørkede urter, sursøt saus, tacokrydder, revet sitrusskall eller pesto.

    3. Del hjertesalat i smale båter eller blader. Server hjertesalat, agurkstaver, sukkererter, sitron og dipper til fiskenuggetene.
Tips!

Denne typen panering kan brukes på annen type fiskefilet, samt filet av svin og kylling. Mel og egg er med på å holde paneringen på plass. Stek i godt med smør, slik at paneringen blir sprø.

Kommentar

Kommentarer

  • Astrid

    3 år siden
    Hva er det pulveret hun har i ketsjupdipen i videoen?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Astrid, Det er paprika. Jeg legger det til i oppskriften med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Solveig

    3 år siden
    Dette var en utrolig god oppskrift! Det smakte aldeles nydelig :-)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Solveig, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat