Skip to main content

Fiskenuggets med to dipper

Enkel
30min

Fiskepinner er barnas favoritt. Lager du dem selv kan du variere størrelsen, og servere små nuggets og grønnsaker med forskjellige dipp-sauser. En morsom måte å spise middag på.

4.2
(17)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laksefilet uten skinn
2 stk
egg
2 dl
brødsmuler, griljermel eller panko
1 dl
hvetemel
4 ss
sesamfrø
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
sitron, i båter
1 stk
hjertesalat
1 stk
agurk, i staver
2 dl
sukkererter

Rosa rømmedipp

1 ss
paprikapulver
2 ss
ketchup
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Kremet mangodipp

2 ss
mangochutney

Fremgangsmåte

  1. Del laksefileten i biter på ca. 5 cm. Lettpisk egg i en skål. Bland brødsmuler og mel med sesamfrø i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.

  2. Bland rømme, paprikapulver, ketchup, salt og pepper til en dipp, og bland crème fraîche og mangochutney til en annen dipp.

    Tips

    Du kan enkelt lage mange forskjellige dipper, ved å smakssette både rømme og crème fraîche med for eksempel friske eller tørkede urter, sursøt saus, tacokrydder, revet sitrusskall eller pesto.

  3. Del hjertesalat i smale båter eller blader. Server hjertesalat, agurkstaver, sukkererter, sitron og dipper til fiskenuggetene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne typen panering kan brukes på annen type fiskefilet, samt filet av svin og kylling. Mel og egg er med på å holde paneringen på plass. Stek i godt med smør, slik at paneringen blir sprø.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter