Håndkle og blad
Fiskenuggets med to dipper
(1010)

Fiskenuggets med to dipper

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Fiskepinner er barnas favoritt. Lager du dem selv kan du variere størrelsen, og servere små nuggets og grønnsaker med forskjellige dipp-sauser. En morsom måte å spise middag på.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gSALMA
2 stkegg
2 dlbrødsmuler, griljermel eller panko
1 dlhvetemel
4 sssesamfrø
½ tssalt
¼ tspepper
50 gTINE Meierismør
1 stksitron, i båter
1 stkhjertesalat
1 stkagurk, i staver
2 dlsukkererter

Rosa rømmedipp

2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sspaprikapulver
2 ssketchup
½ tssalt
¼ tspepper

Kremet mangodipp

2 dlTINE Crème Fraîche Original
2 ssmangochutney
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Del laksefileten i biter på ca. 5 cm. Lettpisk egg i en skål. Bland brødsmuler og mel med sesamfrø i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
  2. Bland rømme, paprikapulver, ketchup, salt og pepper til en dipp, og bland crème fraîche og mangochutney til en annen dipp.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan enkelt lage mange forskjellige dipper, ved å smakssette både rømme og crème fraîche med for eksempel friske eller tørkede urter, sursøt saus, tacokrydder, revet sitrusskall eller pesto.

  3. Del hjertesalat i smale båter eller blader. Server hjertesalat, agurkstaver, sukkererter, sitron og dipper til fiskenuggetene.
Blått hjerte
Tips!

Denne typen panering kan brukes på annen type fiskefilet, samt filet av svin og kylling. Mel og egg er med på å holde paneringen på plass. Stek i godt med smør, slik at paneringen blir sprø.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat