Fiskenuggets med to dipper

(10)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Fiskepinner er barnas favoritt. Lager du dem selv kan du variere størrelsen, og servere små nuggets og grønnsaker med forskjellige dipp-sauser. En morsom måte å spise middag på.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gSALMA
2 stkegg
2 dlbrødsmuler, griljermel eller panko
1 dlhvetemel
4 sssesamfrø
½ tssalt
¼ tspepper
50 gTINE Meierismør
1 stksitron, i båter
1 stkhjertesalat
1 stkagurk, i staver
2 dlsukkererter

Rosa rømmedipp

2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sspaprikapulver
2 ssketchup
½ tssalt
¼ tspepper

Kremet mangodipp

2 dlTINE Crème Fraîche Original
2 ssmangochutney
 Les kommentarer (4) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Del laksefileten i biter på ca. 5 cm. Lettpisk egg i en skål. Bland brødsmuler og mel med sesamfrø i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
  2. Bland rømme, paprikapulver, ketchup, salt og pepper til en dipp, og bland crème fraîche og mangochutney til en annen dipp.

   Tips:

   Du kan enkelt lage mange forskjellige dipper, ved å smakssette både rømme og crème fraîche med for eksempel friske eller tørkede urter, sursøt saus, tacokrydder, revet sitrusskall eller pesto.

  3. Del hjertesalat i smale båter eller blader. Server hjertesalat, agurkstaver, sukkererter, sitron og dipper til fiskenuggetene.

Tips:

Denne typen panering kan brukes på annen type fiskefilet, samt filet av svin og kylling. Mel og egg er med på å holde paneringen på plass. Stek i godt med smør, slik at paneringen blir sprø.

Kommentarer

  Legg til kommentar