Fiskenuggets med to dipper
Enkel•30 min min
Fiskepinner er barnas favoritt. Lager du dem selv kan du variere størrelsen, og servere små nuggets og grønnsaker med forskjellige dipp-sauser. En morsom måte å spise middag på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaksefileter uten skinn
-
2 stkegg
-
2 dlbrødsmuler , griljermel eller panko
-
1 dlhvetemel
-
4 sssesamfrø
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
50 g
-
1 stksitron , i båter
-
1 stkhjertesalat
-
1 stkagurk , i staver
-
2 dlsukkererter
Rosa rømmedipp
-
2 dl
-
1 sspaprikapulver
-
2 ssketchup
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Kremet mangodipp
-
2 dl
-
2 ssmangochutney
Slik gjør du det
-
1
Del laksefileten i biter på ca. 5 cm. Lettpisk egg i en skål. Bland brødsmuler og mel med sesamfrø i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
-
2
Bland rømme, paprikapulver, ketchup, salt og pepper til en dipp, og bland crème fraîche og mangochutney til en annen dipp.
Tips
Du kan enkelt lage mange forskjellige dipper, ved å smakssette både rømme og crème fraîche med for eksempel friske eller tørkede urter, sursøt saus, tacokrydder, revet sitrusskall eller pesto.
-
3
Del hjertesalat i smale båter eller blader. Server hjertesalat, agurkstaver, sukkererter, sitron og dipper til fiskenuggetene.