Fiskepinner med wokede grønnsaker
Fiskepinner er en middagsfavoritt blant barn. Prøv med wokede grønnsaker og gode asiatiske smaker.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 3 dl ukokt ris
- 16 stykk fiskepinne
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk rød paprika
- 1 stykk rødløk
- 250 g brokkoli
- 250 g sjampinjong
- 2 ss olje
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 2 ss Sweet Chili saus
- 1 ss sesamfrø
Slik gjør du
1
2
Kok ris som anvist på pakken.
3
Legg fiskepinner utover på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter, eller etter anvisning på pakken.
TipsFiskepinnene kan også stekes i stekepanne i smør.
4
Skrell og skjær gulrot, paprika og løk i strimler, brokkoli i buketter og sopp i skiver.
5
Varm opp en wok eller stor stekepanne, og wok grønnsakene på høy varme i olje i 2–3 minutter. Wok grønnsaker i omganger, slik at de blir stekt og ikke kokt.
6
Ha soyasaus, sesamolje, søt chilisaus og sesamfrø over grønnsakene og vend sammen. Server wok-grønnsakene med et lite dryss sesamfrø sammen med fiskepinner og ris.
TipsDu finner mange gode wok-blandinger i frysedisken i butikkene hvis du har dårlig tid.