Skip to main content

Ovnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Enkel
25min

En delikat pesto løfter sammen med fargerike grønnsaker smaken på denne torskeretten til himmels. Nam! Nam!

3.6
(147)
Next ImageOvnsbakt torsk med pesto og fargerike grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 stk
brokkoli, i små buketter
1 stk
rød paprika, i biter
2 stk
gulrot, i terninger på 1 cm
800 g
torskefilet, fersk eller opptint
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 ss
pesto
3 dl
vann
1 ss
fiskebuljong
300 g
villris

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg løk, hvitløk, brokkoli, paprika og gulrot i en ildfast form.

    Tips

    Varier gjerne grønnsakene i denne retten.

  2. Legg fisk over grønnsakene i formen, og krydre med salt og pepper.

  3. Fordel pesto over fiskestykkene. Hell vann utblandet med buljong over grønnsakene, og dekk formen med folie.

  4. Stek fisken midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.

  5. Kok ris som anvist på pakken, og server til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Laks, kveite, sei eller andre fiskeslag kan brukes i denne lettvinte retten.

Flere fristende oppskrifter