
Fisk med kremet spinat
Enkel•20 min min
Fisk i god saus med linser er rask og god hverdagsmat. Bruk torsk, sei eller annen hvit fisk og lag en herlig spianatsaus av crème fraîche, fersk babyspinat, sitron og andre godsaker. Fisk er sunt og denne vil nok falle i smak hos både liten og stor!
Ingredienser
Antall porsjoner
Fisk
-
600 gtorskefilet eller annen hvit fisk
-
1 tssalt
-
2 stklaurbærblader
-
5 stkhele hvite- eller svarte pepperkorn
Tilbehør
-
2 dllinser på boks
Spinatsaus
-
1 stkløk
-
1 ss
-
2 dl
-
1 dlvann
-
1 sskonsentert fiskefond
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gfrisk spinat
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Rens og finhakk løken til sausen. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett creme fraiche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten rett før servering.
Tilbehør
-
2
Varm opp linsene i egen kraft.
Fisk
-
3
Skjær fisken i porsjonsbiter og legg dem i en vid kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
-
4
Server fisken med spinatsaus, linser, kokte poteter og sitronbåter.