Fisk med kremet spinat

Fisk med kremet spinat

2
23
Enkel20 min
Fisk i god saus med linser er rask og god hverdagsmat. Bruk torsk, sei eller annen hvit fisk og lag en herlig spianatsaus av crème fraîche, fersk babyspinat, sitron og andre godsaker. Fisk er sunt og denne vil nok falle i smak hos både liten og stor!

Ingredienser

Antall porsjoner

Fisk

  • 600 g
    torskefilet eller annen hvit fisk
  • 1 ts
    salt
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 5 stk
    hele hvite- eller svarte pepperkorn

Tilbehør

  • 2 dl
    linser på boks

Spinatsaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og finhakk løken til sausen. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett creme fraiche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten rett før servering.

Tilbehør

  1. 2

    Varm opp linsene i egen kraft.

Fisk

  1. 3

    Skjær fisken i porsjonsbiter og legg dem i en vid kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.

  2. 4

    Server fisken med spinatsaus, linser, kokte poteter og sitronbåter.

Del denne oppskriften: