Fisk med kremet spinat

Fisk med kremet spinat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Fisk i god saus med linser er rask og god hverdagsmat. Bruk torsk, sei eller annen hvit fisk og lag en herlig spianatsaus av crème fraîche, fersk babyspinat, sitron og andre godsaker. Fisk er sunt og denne vil nok falle i smak hos både liten og stor!

Ingredienser

Antall porsjoner

Fisk

600 g torskefilet eller annen hvit fisk
1 ts salt
2 stk laurbærblader
5 stk hele hvite- eller svarte pepperkorn

Tilbehør

2 dl linser på boks

Spinatsaus

1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl vann
1 ss konsentert fiskefond
¼ ts salt
¼ ts pepper
100 g frisk spinat
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk løken til sausen. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett creme fraiche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten rett før servering.
  1. Tilbehør

    1. Varm opp linsene i egen kraft.
  2. Fisk

    1. Skjær fisken i porsjonsbiter og legg dem i en vid kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
    2. Server fisken med spinatsaus, linser, kokte poteter og sitronbåter.
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat