Skip to main content

Laksegryte med dill

Enkel
20min

Laks er en rimelig og lett tilgjengelig fisk som de fleste liker smaken på. Denne oppskriften gir deg en lettvinn og god laksegryte. Sammen med knuste tomater, løk, dill og litt krydder, får fisken godt selskap. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.

3.5
(11)
Next ImageLaksegryte med dill

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksegryte med dill

2 stk
løk
400 g
knuste hermetiske tomater
1 dl
vann
2 ss
frisk, hakket dill
500 g
skinn og benfri laksefilet
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør

2 dl
ris couscous eller bulgur

Fremgangsmåte

  1. Kok opp risen etter anvisning på pakken.

Laksegryte med dill

  1. Rens og skjær løken i båter. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett tomater, vann og dill. La det koke i 2-3 minutter.

  2. Skjær laksen i 2 cm store biter. Legg i laksen og la det trekke i 3-4 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper.

  3. Server med ris og en klatt creme fraiche.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du ønsker det, så kan vann byttes ut med tørr hvitvin.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter