Laksegryte med dill

Laksegryte med dill

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 20 min
Laks er en rimelig og lett tilgjengelig fisk som de fleste liker smaken på. Denne oppskriften gir deg en lettvinn og god laksegryte. Sammen med knuste tomater, løk, dill og litt krydder, får fisken godt selskap. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksegryte med dill

2 stk løk
1 ss TINE Meierismør
400 g knuste hermetiske tomater
1 dl vann
2 ss frisk, hakket dill
500 g skinn og benfri laksefilet
1 ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør

2 dl ris couscous eller bulgur
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Kok opp risen etter anvisning på pakken.
  1. Laksegryte med dill

    1. Rens og skjær løken i båter. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett tomater, vann og dill. La det koke i 2-3 minutter.
    2. Skjær laksen i 2 cm store biter. Legg i laksen og la det trekke i 3-4 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper.
    3. Server med ris og en klatt creme fraiche.
Tips!

Dersom du ønsker det, så kan vann byttes ut med tørr hvitvin.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sten

    4 år siden
    Denne skal prøves,er alenepappa og synes dere har mange flotte oppskrifter her som passer bra for sunn og forholdsvis enkel middag til guttene mine og meg.

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Sten, Så hyggelig å høre at du liker oppskriftene våre, og at du finner enkle og sunne middager. Håper laksegryten sto til forventingene og at guttene likte maten :)

      Kommenter  (0)


  • victoria

    6 år siden
    kjempe godt! og utrolig enkelt og kjapt, passer bra for meg som har en 3mnd baby i huset ;)

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så fint at du/dere likte laksegryta, Victoria! Og gratulerer med baby! :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat