Laksegryte med dill
Laks er en rimelig og lett tilgjengelig fisk som de fleste liker smaken på. Denne oppskriften gir deg en lettvinn og god laksegryte. Sammen med knuste tomater, løk, dill og litt krydder, får fisken godt selskap. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Laksegryte med dill
- 2 stykk løk
- 1 ss TINE® Meierismør
- 400 g knuste hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 2 ss frisk, hakket dill
- 500 g skinn og benfri laksefilet
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
Tilbehør
- 2 dl ris, couscous eller bulgur
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
Slik gjør du
1
Kok opp risen etter anvisning på pakken.
Laksegryte med dill
1
Rens og skjær løken i båter. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett tomater, vann og dill. La det koke i 2-3 minutter.
2
Skjær laksen i 2 cm store biter. Legg i laksen og la det trekke i 3-4 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper.
3
Server med ris og en klatt creme fraiche.
TipsDersom du ønsker det, så kan vann byttes ut med tørr hvitvin.