Laksegryte med dill

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Laks er en rimelig og lett tilgjengelig fisk som de fleste liker smaken på. Denne oppskriften gir deg en lettvinn og god laksegryte. Sammen med knuste tomater, løk, dill og litt krydder, får fisken godt selskap. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.

Antall porsjoner

Ingredienser

Laksegryte med dill

2 stkløk
1 ssTINE Meierismør
400 stkknuste hermetiske tomater
1 dlvann
2 ssfrisk, hakket dill
500 gskinn og benfri laksefilet
1 tssalt
¼ tspepper

Tilbehør

2 dlris couscous eller bulgur
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

  • Tilbehør

    1. Kok opp risen etter anvisning på pakken.
  • Laksegryte med dill

    1. Rens og skjær løken i båter. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett tomater, vann og dill. La det koke i 2-3 minutter.
    2. Skjær laksen i 2 cm store biter. Legg i laksen og la det trekke i 3-4 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper.
    3. Server med ris og en klatt creme fraiche.

Tips:

Dersom du ønsker det, så kan vann byttes ut med tørr hvitvin.

Kommentarer