Håndkle og blad
Hjemmelagde fiskeboller
(1313)

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskeboller

500 gtorskefilet
1 tssalt
½ tspepper
2 stkloffskiver
1 stkhakket løk
1 sssitronsaft
2 stkeggehviter
1 dlhvetemel
2 ssfinhakket dill
4 dlfiskebuljong

Karrisaus

2 sssolsikkeolje
½ sskarri
1 stkeple i båter
2 stkvårløk
2 dlTINE Crème Fraîche Original
BladBlad

Slik gjør du det

  • Hjemmelagde fiskeboller

    1. Skjær torsken i jevnstore biter.
    2. Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
    3. Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
    4. Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
  • Karrisaus

    1. Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
    2. Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.
Blått hjerte
Tips!

Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat