
Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagde fiskeboller
Karrisaus
Fremgangsmåte
- 1
Skjær torsken i jevnstore biter.
- 2
Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
- 3
Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
- 4
Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
Karrisaus
- 5
Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
- 6
Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.
Tips
Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



