Hjemmelagde fiskeboller

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskeboller

500 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk loffskiver
1 stk hakket løk
1 ss sitronsaft
2 stk eggehviter
1 dl hvetemel
2 ss finhakket dill
4 dl fiskebuljong

Karrisaus

2 ss solsikkeolje
½ ss karri
1 stk eple i båter
2 stk vårløk
2 dl TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Skjær torsken i jevnstore biter.
    2. Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
    3. Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
    4. Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
  1. Karrisaus

    1. Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
    2. Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.
Tips!

Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Eli Brendboe Moan

    2 år siden
    Heller ikke hvetemel, men potetmel ????

    Kommenter  (15)


  • Eli Brendboe Moan

    2 år siden
    Har laget mye fiskeboller, men aldri brukt loff !? Hvorfor loff i fiskebollene ?

    Kommenter  (16)


Det er mye kjærlighet i god mat