Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagde fiskeboller

500 gtorskefilet
1 tssalt
½ tspepper
2 stkloffskiver
1 stkhakket løk
1 sssitronsaft
2 stkeggehviter
1 dlhvetemel
2 ssfinhakket dill
4 dlfiskebuljong

Karrisaus

2 sssolsikkeolje
½ sskarri
1 stkeple i båter
2 stkvårløk
2 dlTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

  • Hjemmelagde fiskeboller

    1. Skjær torsken i jevnstore biter.
    2. Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
    3. Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
    4. Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
  • Karrisaus

    1. Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
    2. Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.

Tips:

Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

Kommentarer

  Legg til kommentar