Hjemmelagde fiskeboller

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

2
13
Enkel30 min
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskeboller

  • 500 g
    torskefilet
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 stk
    loffskiver
  • 1 stk
    hakket løk
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 2 stk
    eggehviter
  • 1 dl
    hvetemel
  • 2 ss
    finhakket dill
  • 4 dl
    fiskebuljong

Karrisaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær torsken i jevnstore biter.

  2. 2

    Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.

  3. 3

    Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.

  4. 4

    Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.

Karrisaus

  1. 5

    Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.

  2. 6

    Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.

Tips

Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: