Skip to main content

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Enkel
30min

Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

3.8
(19)
Next ImageHjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskeboller

500 g
torskefilet
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 stk
loffskive
1 stk
hakket løk
1 ss
sitronsaft
2 stk
eggehvite
1 dl
hvetemel
2 ss
finhakket dill
4 dl
fiskebuljong

Karrisaus

2 ss
solsikkeolje
0.5 ss
karri
1 stk
eple i båter
2 stk
vårløk

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i jevnstore biter.

  2. Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.

  3. Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.

  4. Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.

Karrisaus

  1. Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.

  2. Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter