Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus
Enkel•30 min min
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelagde fiskeboller
-
500 gtorskefilet
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 stkloffskiver
-
1 stkhakket løk
-
1 sssitronsaft
-
2 stkeggehviter
-
1 dlhvetemel
-
2 ssfinhakket dill
-
4 dlfiskebuljong
Karrisaus
-
2 sssolsikkeolje
-
½ sskarri
-
1 stkeple i båter
-
2 stkvårløk
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Skjær torsken i jevnstore biter.
-
2
Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
-
3
Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
-
4
Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
Karrisaus
-
5
Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
-
6
Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.