Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Hjemmelagde fiskeboller
- 500 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 stykk loffskive
- 1 stykk hakket løk
- 1 ss sitronsaft
- 2 stykk eggehvite
- 1 dl hvetemel
- 2 ss finhakket dill
- 4 dl fiskebuljong
Karrisaus
- 2 ss solsikkeolje
- 0.5 ss karri
- 1 stykk eple, i båter
- 2 stykk vårløk
- 2 dl TINE® Crème Fraîche Original
Slik gjør du
1
Skjær torsken i jevnstore biter.
2
Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.
3
Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.
4
Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.
Karrisaus
1
Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.
2
Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.
TipsSausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.