
Seikaker med stekt løk
Dette er en oppskrift på enkle og gode seikaker med potetstappe, kokte grønnsaker og stekt løk.

Ingredienser
Antall porsjoner
grønnsaker:
Seikaker:
Fremgangsmåte
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil fra vannet og mos potetene grovt sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper.
grønnsaker:
- 2
Skrell og kutt gulrot i biter. Kok i lettsaltet vann til de er møre. Vask og del brokkoli i passe store bunter. Rett før servering koker du dem i 3–4 minutter i lettsaltet vann.
Seikaker:
- 3
Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med kald melk.
- 4
Form farsen til kaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme fiskekakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
Stekt løk:
- 5
Skjær løk i skiver og stek den i smør på middels sterk varme til den er myk og har en gyllen, pen farge. Krydre med salt, pepper og ev. sukker. Ha over et par spiseskjeer vann, og la væsken koke inn i løken. Server seikakene med potetstappe, stekt løk og kokte grønnsaker.
Tips
Du kan fint bruke hyse/kolje, torsk, eller lyr i stedet for sei i denne oppskriften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



