Gratinert torsk med gulrotstuing

Gratinert torsk med gulrotstuing

0
  • Enkel
  • 30 min
I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form
8 stk mellomstore poteter , delt i to
4 stk gulrøtter
1 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
½ stk brokkoli
800 g torskefilet
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g Mozzarella Michelangelo , i skiver
1 ss frisk timian

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.
    2. Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
    3. Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
    4. Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.
      Tips

      Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.

      Hvordan bruke hele brokkolien :
    5. Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.
Tips

Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat