Gratinert torsk med gulrotstuing
I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.
- 2
Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
- 3
Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
- 4
Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.
Tips
Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.
- 5
Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.
Tips
Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.