Gratinert torsk med gulrotstuing
I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 8 stykk mellomstore potet
- 4 stykk gulrot
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 stykk brokkoli
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g Mozzarella Michelangelo, , i skiver
- 1 ss frisk timian
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.
2
Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
3
Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
4
Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.
TipsBrokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.
5
Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.
TipsSprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.