Gratinert torsk med gulrotstuing

Gratinert torsk med gulrotstuing

0
27
Enkel30 min
I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    mellomstore poteter , delt i to
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 ss
  • 2 ss
    hvetemel
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ stk
    brokkoli
  • 800 g
    torskefilet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g
    Mozzarella Michelangelo , i skiver
  • 1 ss
    frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.

  2. 2

    Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.

  3. 3

    Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.

    Hvordan bruke hele brokkolien

    Hvordan bruke hele brokkolien

    Tips

    Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.

  5. 5

    Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.

Tips

Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.

Del denne oppskriften: