Gratinert torsk med gulrotstuing

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

8 stkmellomstore poteter, delt i to
4 stkgulrøtter
1 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
½ stkbrokkoli
800 gtorskefilet
½ tssalt
¼ tspepper
100 gMichelangelo Mozzarella, i skiver
1 ssfrisk timian
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.
    2. Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
    3. Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
    4. Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.

      Tips:

      Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.

    5. Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.

Tips:

Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.

Kommentarer

  Legg til kommentar