
Gratinert torsk med gulrotstuing
Enkel•30 min min
I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkmellomstore poteter , delt i to
-
4 stkgulrøtter
-
1 ss
-
2 sshvetemel
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ stkbrokkoli
-
800 gtorskefilet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gMozzarella Michelangelo , i skiver
-
1 ssfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.
-
2
Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.
-
3
Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.
-
4
Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.
Hvordan bruke hele brokkolien
Tips
Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.
-
5
Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.