Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gratinert torsk med gulrotstuing

Enkel
30min

I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

3.7
(34)
Next ImageGratinert torsk med gulrotstuing

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk
mellomstore potet, delt i to
4 stk
gulrot
2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
brokkoli
800 g
torskefilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
100 g
Mozzarella Michelangelo, i skiver
1 ss
frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.

  2. Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.

  3. Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.

  4. Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.

    Tips

    Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.

  5. Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter