Kremet rask fiskegryte
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
700 gtorskefilet eller annen hvit fisk
-
3 stkgulrøtter
-
1 ½ stkliten purre
-
2 stkpaprika
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 dlvann
-
1 stkfiskebuljongterning
-
3 dl
-
100 gsukkererter
-
¼ stksitron (kun saften)
-
½ tsrevet sitronskall
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ½ dlukokt ris
Slik gjør du det
-
1
Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
-
2
Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
-
3
Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
Hvordan lage smakfulle urteterninger
-
4
Kok risen som anvist på pakken.
-
5
Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
-
6
6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.