Kremet rask fiskegryte
Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 700 g torskefilet, eller annen hvit fisk
- 3 stykk gulrot
- 1.5 stykk liten purre
- 2 stykk paprika
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 dl vann
- 1 stykk fiskebuljongterning
- 3 dl TINE® Matfløte
- 100 g sukkererter
- 0.25 stykk sitron, (kun saften)
- 0.5 ts revet sitronskall
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2.5 dl ukokt ris
Slik gjør du
1
Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
2
Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
3
Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
4
Kok risen som anvist på pakken.
5
Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
6
6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
TipsTorsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.