Kremet rask fiskegryte

Kremet rask fiskegryte

22
  • Enkel
  • 30 min
Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

Ingredienser

700 g torskefilet eller annen hvit fisk
3 stk gulrøtter
1 ½ stk liten purre
2 stk paprika
1 ss TINE Meierismør til steking
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
3 dl TINE Matfløte
100 g sukkererter
¼ stk sitron (kun saften)
½ ts revet sitronskall
½ ts salt
½ ts pepper
2 ½ dl ukokt ris

Slik gjør du det

    1. Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
    2. Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
    3. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
      Hvordan lage smakfulle urteterninger:
    4. Kok risen som anvist på pakken.
    5. Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
    6. 6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
Tips

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Kommentarer

  • Silje

    2 måneder siden
    Hei, kan ris erstattes med f.eks kokte poteter i gryta?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det går nok fin fint, Silje! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat