Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kremet rask fiskegryte

Enkel
30min

Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

3.8
(177)
Next ImageKremet rask fiskegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

700 g
torskefilet eller annen hvit fisk
3 stk
gulrot
1.5 stk
liten purre
2 stk
paprika
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 dl
vann
1 stk
fiskebuljongterning
100 g
sukkererter
0.25 stk
sitron (kun saften)
0.5 ts
revet sitronskall
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2.5 dl
ukokt ris

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.

  2. Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.

  3. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.

  4. Kok risen som anvist på pakken.

  5. Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.

  6. 6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter