Kremet rask fiskegryte

Kremet rask fiskegryte

25
90
Enkel30 min
Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 700 g
    torskefilet eller annen hvit fisk
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 1 ½ stk
    liten purre
  • 2 stk
    paprika
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 dl
    vann
  • 1 stk
    fiskebuljongterning
  • 3 dl
  • 100 g
    sukkererter
  • ¼ stk
    sitron (kun saften)
  • ½ ts
    revet sitronskall
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ½ dl
    ukokt ris

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.

  2. 2

    Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.

  3. 3

    Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.

    Hvordan lage smakfulle urteterninger

    Hvordan lage smakfulle urteterninger
  4. 4

    Kok risen som anvist på pakken.

  5. 5

    Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.

  6. 6

    6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Tips

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Del denne oppskriften: