Kremet rask fiskegryte

Kremet rask fiskegryte

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

700 g torskefilet eller annen hvit fisk
3 stk gulrøtter
1 ½ stk liten purre
2 stk paprika
1 ss TINE Meierismør til steking
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 dl vann
1 stk fiskebuljongterning
3 dl TINE Matfløte
100 g sukkererter
¼ stk sitron (kun saften)
½ ts revet sitronskall
½ ts salt
½ ts pepper
2 ½ dl ukokt ris

Slik gjør du det

    1. Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
    2. Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
    3. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
      Hvordan lage smakfulle urteterninger:
    4. Kok risen som anvist på pakken.
    5. Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
    6. 6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.
Tips!

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ivar

    3 måneder siden
    Kjempegod gryte. Er den OK å fryse?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ivar,

      Du kan fint fryse denne, men da anbefaler jeg å ikke ha i fisken før du skal varme den opp etter at den har vært fryst :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Merete

    12 måneder siden
    Kan denne lages dagen før og tilsette fisk serveringsdagen? Takker for svar

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Merete,

      Du kan fint lage denne dagen før og ha i fisken under oppvarming før servering dagen etter :) God matlaging!

      Kommenter  (2)


  • Linn

    1 år siden
    Denne fiskegryten ble utrolig god. Til og med ungene forsynte seg opp til fler ganger!

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Jippi :) Der fikk du mammapoeng i tillegg :)

      Kommenter  (1)


  • Hanne

    2 år siden
    Hei! Lurer på om det går an å erstatte matfløte og vann med 4 dl kokosmelk?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hanne, Har personlig ikke prøvd ut denne oppskriften med kokosmelk, men ser ikke noen grunn til at det ikke skulle gå. Ville nok beholdt litt vann i og heller brukt litt maisenna for tykkelsen sin del. Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble. God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Karen

    2 år siden
    Dette var en nydelig lettvint gryte. Har laget den to ganger, men med poteter.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Karen, Så hyggelig å høre at du har lagd den flere gang og deler tipset ditt med poteter :) Det setter vi pris på. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Kjersti Hammer

    2 år siden
    Skal risen i gryta??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Kjersti, Det velger du helt selv. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anna

    3 år siden
    Laget denne retten i dag. Jeg vet ikke hvorfor, men det var noen misforståelser og jeg brukte 1 liter vann. Men til slutt fikk jeg deilig torsk?suppe med ris. Alle hjemme var glade og fornøyde.) Takk!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Man må prøve og feile litt før man lykkes når det gjelder matlaging :) Takk for hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (0)


  • Lene

    3 år siden
    Smakte skikkelig godt! Ungene likte den veldig godt😊

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lene, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat