Antall porsjoner
4
1. Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.
2. Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.
3. Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.
4. Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.
Tips
Gresk fiskegryte
Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.
Retten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.