Gresk fiskegryte

Gresk fiskegryte

0
20
Enkel30 min
Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    breiflabbfilet eller annen hvit, fast fisk
  • ½ dl
    hvetemel
  • ½ ts
    gurkemeie
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 stk
    løk i tynne skiver
  • ½ stk
    fennikel i tynne skiver
  • 3 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 400 g
    hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
  • 75 g
    sorte oliven uten kjerne
  • 3 dl
    fiskekraft (evt. vann tilsatt buljong)

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.

  2. 2

    Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.

  3. 3

    Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.

  4. 4

    Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.

Tips

Retten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.

Del denne oppskriften: