Skip to main content

Gresk fiskegryte

Enkel
30min

Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.

3.8
(21)
Next ImageGresk fiskegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
breiflabbfilet eller annen hvit, fast fisk
0.5 dl
hvetemel
0.5 ts
gurkemeie
0.25 ts
pepper
2 ss
olivenolje
2 stk
løk i tynne skiver
0.5 stk
fennikel i tynne skiver
3 stk
finhakket hvitløksfedd
400 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
75 g
sorte oliven uten kjerne
3 dl
fiskekraft (evt. vann tilsatt buljong)

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.

  2. Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.

  3. Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.

  4. Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Retten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.

Flere fristende oppskrifter