Gresk fiskegryte

Gresk fiskegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g breiflabbfilet eller annen hvit, fast fisk
½ dl hvetemel
½ ts gurkemeie
¼ ts pepper
2 ss olivenolje
2 stk løk i tynne skiver
½ stk fennikel i tynne skiver
3 stk finhakket hvitløksfedd
400 g hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
75 g sorte oliven uten kjerne
3 dl fiskekraft (evt. vann tilsatt buljong)

Slik gjør du det

    1. Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.
    2. Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.
    3. Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.
    4. Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.
Tips!

Retten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat