Gresk fiskegryte
Enkel•30 min min
Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gbreiflabbfilet eller annen hvit, fast fisk
-
½ dlhvetemel
-
½ tsgurkemeie
-
¼ tspepper
-
2 ssolivenolje
-
2 stkløk i tynne skiver
-
½ stkfennikel i tynne skiver
-
3 stkfinhakket hvitløksfedd
-
400 ghermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
-
75 gsorte oliven uten kjerne
-
3 dlfiskekraft (evt. vann tilsatt buljong)
Slik gjør du det
-
1
Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.
-
2
Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.
-
3
Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.
-
4
Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.