Gresk fiskegryte
Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g breiflabbfilet, eller annen hvit, fast fisk
- 0.5 dl hvetemel
- 0.5 ts gurkemeie
- 0.25 ts pepper
- 2 ss olivenolje
- 2 stykk løk, i tynne skiver
- 0.5 stykk fennikel, i tynne skiver
- 3 stykk finhakket hvitløksfedd
- 400 g hermetiske tomater, (1 boks = 400 gram)
- 75 g sorte oliven, uten kjerne
- 3 dl fiskekraft, (evt. vann tilsatt buljong)
Slik gjør du
1
Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.
2
Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.
3
Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.
4
Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.
TipsRetten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.