Håndkle og blad
Fiskepanne med tomat
(1313)

Fiskepanne med tomat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god fiskemiddag med mye smak. Pannen inneholder også mange herlige grønnsaker, så her får du alt i en middag!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepanne med tomat

500 gtorskefilet eller annen hvit fisk
2 dlris eller andre gryn
1 stkliten purre
1 stkfennikel
2 stkgulrøtter
1 ssTINE Meierismør
2 tskarri
1 sstomatpuré
400 gknuste hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
2 dlvann
1 stkhønsebuljongterning eller fiskefond
½ stkappelsin
1 ½ dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

  • Fiskepanne med tomat

    1. Tin fisken om du bruker frossen fisk.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag med den fisken som du har tilgjengelig, gjerne fra fryseren. Halvtin fisken og tørk den godt før den legges i pannen.

    2. Kok ris eller andre gryn etter anvisning på pakken.
    3. Rens og strimle purreløk og fennikel grovt. Skrell og del gulrot i skiver.
    4. Stek grønnsaker i smør. Rør i karri og tomatpure og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett tomater, vann og buljong.
    5. Riv skallet fra appelsin og press ut saften. Bland saft og skall i gryten sammen med crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.
    6. Skjær fisken i store biter og legg i kjelen. Legg på lokk og la det koke i 5 minutter.
    7. Server panne med ris og gjerne en salat.
Blått hjerte
Tips!

Har du ikke torsk, så finnes det mange gode alternativer på hvit fisk, for eksempel sei, kveite, steinbit eller uer.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat