Fiskepanne med tomat

Fiskepanne med tomat

4
15
Enkel20 min
Oppskrift på en god fiskemiddag med mye smak. Pannen inneholder også mange herlige grønnsaker, så her får du alt i en middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepanne med tomat

  • 500 g
    torskefilet eller annen hvit fisk
  • 2 dl
    ris eller andre gryn
  • 1 stk
    liten purre
  • 1 stk
    fennikel
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 ss
  • 2 ts
    karri
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 400 g
    knuste hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
  • 2 dl
    vann
  • 1 stk
    hønsebuljongterning eller fiskefond
  • ½ stk
    appelsin
  • 1 ½ dl
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Tin fisken om du bruker frossen fisk.

    Tips

    Lag med den fisken som du har tilgjengelig, gjerne fra fryseren. Halvtin fisken og tørk den godt før den legges i pannen.

  2. 2

    Kok ris eller andre gryn etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Rens og strimle purreløk og fennikel grovt. Skrell og del gulrot i skiver.

  4. 4

    Stek grønnsaker i smør. Rør i karri og tomatpure og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett tomater, vann og buljong.

  5. 5

    Riv skallet fra appelsin og press ut saften. Bland saft og skall i gryten sammen med crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.

  6. 6

    Skjær fisken i store biter og legg i kjelen. Legg på lokk og la det koke i 5 minutter.

  7. 7

    Server panne med ris og gjerne en salat.

Tips

Har du ikke torsk, så finnes det mange gode alternativer på hvit fisk, for eksempel sei, kveite, steinbit eller uer.

Del denne oppskriften: