Fiskepanne med tomat
Enkel•20 min min
Oppskrift på en god fiskemiddag med mye smak. Pannen inneholder også mange herlige grønnsaker, så her får du alt i en middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
Fiskepanne med tomat
-
500 gtorskefilet eller annen hvit fisk
-
2 dlris eller andre gryn
-
1 stkliten purre
-
1 stkfennikel
-
2 stkgulrøtter
-
1 ss
-
2 tskarri
-
1 sstomatpuré
-
400 gknuste hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
-
2 dlvann
-
1 stkhønsebuljongterning eller fiskefond
-
½ stkappelsin
-
1 ½ dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Tin fisken om du bruker frossen fisk.
Tips
Lag med den fisken som du har tilgjengelig, gjerne fra fryseren. Halvtin fisken og tørk den godt før den legges i pannen.
-
2
Kok ris eller andre gryn etter anvisning på pakken.
-
3
Rens og strimle purreløk og fennikel grovt. Skrell og del gulrot i skiver.
-
4
Stek grønnsaker i smør. Rør i karri og tomatpure og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett tomater, vann og buljong.
-
5
Riv skallet fra appelsin og press ut saften. Bland saft og skall i gryten sammen med crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.
-
6
Skjær fisken i store biter og legg i kjelen. Legg på lokk og la det koke i 5 minutter.
-
7
Server panne med ris og gjerne en salat.