Thailaks med kokos

Thailaks med kokos

16
  • Enkel
  • 30 min
Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.

Ingredienser

1 stk fiskebuljongterning
1 dl kokende vann
1 dl finhakket løk
1 ss frisk ingefær
2 fedd hakket hvitløk
1 dl brokkoli
400 g skinn- og beinfri laksefilet
1 ss TINE Meierismør til steking
2 ts rød currypaste
1 dl TINE Lett Matfløte
1 dl kokosmelk
2 ss sukker
1 ss limesaft
1 ss fiskesaus
1 ts chilipasta
4 dl hermetiske bønnespirer

Slik gjør du det

    1. Rør ut buljong i kokende vann.
    2. Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.
    3. Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
    4. Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.
    5. Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.
Tips

#1: Laksen kan fint byttes ut med annen fisk, som ørret eller torsk.

#2: Retten er nok i seg selv, men kan fint også serveres sammen med ris eller nudler.

Kommentarer

  • Olav Fjeld Kraugerud

    3 år siden
    Hei! Det er en ting jeg ikke skjønner: Det står fiskebuljong et sted og et annet sted står det fiskesaus. Jeg trodde fiskesaus var noe man lagde av fiskebuljong og deretter benyttet et tykningsmiddel, f.eks. maizena, slik at det ble til saus. Er jeg helt på jordet?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat