Thailaks med kokos

Thailaks med kokos

18
  • Enkel
  • 30 min
Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.

Ingredienser

1 stk fiskebuljongterning
1 dl kokende vann
1 dl finhakket løk
1 ss frisk ingefær
2 fedd hakket hvitløk
1 dl brokkoli
400 g skinn- og beinfri laksefilet
1 ss TINE Meierismør til steking
2 ts rød currypaste
1 dl TINE Lett Matfløte
1 dl kokosmelk
2 ss sukker
1 ss limesaft
1 ss fiskesaus
1 ts chilipasta
4 dl hermetiske bønnespirer

Slik gjør du det

    1. Rør ut buljong i kokende vann.
    2. Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.
    3. Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
    4. Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.
    5. Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.
Tips

#1: Laksen kan fint byttes ut med annen fisk, som ørret eller torsk.

#2: Retten er nok i seg selv, men kan fint også serveres sammen med ris eller nudler.

Kommentarer

  • Anita

    5 dager siden
    Rask og enkel middag, med masse gode smaker. Smakte som ordentlig thai mat. Toppet med hakket koriander og serverte med jasmin ris. Nydelig! Blir nok en gjenganger dette!

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      5 dager siden
      Hei Anita! Så utrolig hyggelig å høre ☺️

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat