Thailaks med kokos

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkfiskebuljongterning
1 dlkokende vann
1 dlfinhakket løk
1 ssfrisk ingefær
2 feddhakket hvitløk
1 dlbrokkoli
400 gskinn- og beinfri laksefilet
1 ssTINE Meierismør til steking
2 tsrød currypaste
1 dlTINE Lett Matfløte
1 dlkokosmelk
2 sssukker
1 sslimesaft
1 ssfiskesaus
1 tschilipasta
4 dlhermetiske bønnespirer

Slik gjør du det

    1. Rør ut buljong i kokende vann.
    2. Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.
    3. Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
    4. Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.
    5. Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.

Tips:

#1: Laksen kan fint byttes ut med annen fisk, som ørret eller torsk.

#2: Retten er nok i seg selv, men kan fint også serveres sammen med ris eller nudler.

Kommentarer