Skip to main content

Thailaks med kokos

Enkel
30min

Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.

3.9
(119)
Next ImageThailaks med kokos

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
fiskebuljongterning
1 dl
kokende vann
1 dl
finhakket løk
1 ss
frisk ingefær
2 fedd
hakket hvitløk
1 dl
brokkoli
400 g
skinn- og beinfri laksefilet
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 ts
rød currypaste
1 dl
kokosmelk
2 ss
sukker
1 ss
limesaft
1 ss
fiskesaus
1 ts
chilipasta
4 dl
hermetiske bønnespire

Fremgangsmåte

  1. Rør ut buljong i kokende vann.

  2. Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.

  3. Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.

  4. Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.

  5. Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Laksen kan fint byttes ut med annen fisk, som ørret eller torsk.

#2: Retten er nok i seg selv, men kan fint også serveres sammen med ris eller nudler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter