Thailaks med kokos

Thailaks med kokos

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk fiskebuljongterning
1 dl kokende vann
1 dl finhakket løk
1 ss frisk ingefær
2 fedd hakket hvitløk
1 dl brokkoli
400 g skinn- og beinfri laksefilet
1 ss TINE Meierismør til steking
2 ts rød currypaste
1 dl TINE Lett Matfløte
1 dl kokosmelk
2 ss sukker
1 ss limesaft
1 ss fiskesaus
1 ts chilipasta
4 dl hermetiske bønnespirer

Slik gjør du det

    1. Rør ut buljong i kokende vann.
    2. Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.
    3. Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
    4. Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.
    5. Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.
Tips!

#1: Laksen kan fint byttes ut med annen fisk, som ørret eller torsk.

#2: Retten er nok i seg selv, men kan fint også serveres sammen med ris eller nudler.

Kommentar

Kommentarer

  • Olav Fjeld Kraugerud

    2 år siden
    Hei! Det er en ting jeg ikke skjønner: Det står fiskebuljong et sted og et annet sted står det fiskesaus. Jeg trodde fiskesaus var noe man lagde av fiskebuljong og deretter benyttet et tykningsmiddel, f.eks. maizena, slik at det ble til saus. Er jeg helt på jordet?

    Kommenter  (0)


  • Olav Fjeld Kraugerud

    2 år siden
    Hei! Det er en ting jeg ikke skjønner: Det står fiskebuljong et sted og et annet sted står det fiskesaus. Jeg trodde fiskesaus var noe man lagde av fiskebuljong og deretter benyttet et tykningsmiddel, f.eks. maizena, slik at det ble til saus. Er jeg helt på jordet?

    Kommenter  (0)


  • Olav Fjeld Kraugerud

    2 år siden
    Hei! Det er en ting jeg ikke skjønner: Det står fiskebuljong et sted og et annet sted står det fiskesaus. Jeg trodde fiskesaus var noe man lagde av fiskebuljong og deretter benyttet et tykningsmiddel, f.eks. maizena, slik at det ble til saus. Er jeg helt på jordet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Olav, Jeg kan ikke se at det står fiskesaus i denne oppskriften, men buljong/kraft er laget på fiskebein og grønnsaker og en fiskesaus er laget med jevning for så å tilsette buljong/kraft for å redusere(koke det inn) til en saus. Håper dette ga litt klarhet rundt temaet :) God matlaging!

      Kommenter  (0)

      • Olav Fjeld

        2 år siden
        Hei og takk for svar! Det er den tredje nederste ingrediensen.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen Olav, Den fiskesausen det er snak om der er noe man får kjøpt på flaske i butikker med krydder og andre diverse matprodukter fra andre land :) Ser ut som soyasaus i fargen. Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Helene

    2 år siden
    Nydelig oppskrift! Sløyfet fiskesaus (hadde ikke), og laget egen rød currypaste av fersk rød chili, løk, hvitløk, ingefær, olje, sort pepper, gurkemeie, koriander og spisskummen :) Den ble knallgod og høstet lovord fra både mann og barn.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Helene, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (0)


  • Endre

    3 år siden
    har ikke curry eller chilipasta, men har kayennepepper og curry krydder.. hvordan kan jeg eventuelt bruke dette istedet?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Endre, Da sier jeg som min læremester sa til meg for mange år siden; du må bare smake deg frem :) Lykke til!

      Kommenter  (4)


  • Gunn

    3 år siden
    Denne var skikkelig god-smakte ekte thaimat! Brukte en ts sambal oelek i tillegg,namnam.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gunn, Så hyggelig å høre :) Tusen takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Stine

    3 år siden
    Jeg kan anbefale å servere ris i tillegg til denne, da blir det som en god middagsrett. Ungene elsker denne og jeg bruker den ofte når vi har middagsbesøk. I tillegg bytter jeg også ut laks med både kylling og svinekjøtt og det funker veldig bra!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Stine, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Eba

    4 år siden
    Det står ikke noe om når og hvordan fiskebuljongen skal brukes???

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Eba, Beklager, dette skal jeg rette opp i med en gang. Du skal ha i fiskebuljongen samtidig med fløte, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat