
Thailaks med kokos
Enkel•30 min min
Laks med en touch av Asia sammen med kokosmelk og curry. Dette er en kremet og herlig krydret hverdagsrett, som en gang for alle motbeviser myten om at fiskeretter er vanskelig.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkfiskebuljongterning
-
1 dlkokende vann
-
1 dlfinhakket løk
-
1 ssfrisk ingefær
-
2 feddhakket hvitløk
-
1 dlbrokkoli
-
400 gskinn- og beinfri laksefilet
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 tsrød currypaste
-
1 dl
-
1 dlkokosmelk
-
2 sssukker
-
1 sslimesaft
-
1 ssfiskesaus
-
1 tschilipasta
-
4 dlhermetiske bønnespirer
Slik gjør du det
-
1
Rør ut buljong i kokende vann.
-
2
Skjær løk, ingefær og hvitløk i små biter. Skyll brokkoli og del den i små buketter og skjær laks i terninger.
-
3
Fres smør i en dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk og curry. La det frese i 4 minutter. Ha i fiskebuljong, fløte, kokosmelk, sukker, limesaft, ingefær, fishsaus, hvitløk og chilipasta. Kok opp blandingen, reduser varmen, og la det småkoke i 3 minutter.
-
4
Legg fisk og brokkolibukettene i stekepannen, og la det koke 5 minutter.
-
5
Hell vannet av bønnespirene, og tilsett bønnespirene i lakseretten. Server med det samme.