
Kylling og sitronbasilikum
Enkel•20 min min
Oppskrift på kylling med sitronbasilikum som gir en ekstra smaksnyanse i denne smakfulle kyllingretten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlhurtigris eller annen ris
-
400 gkyllingfileter
-
1 ssmaisolje
-
1 sshakket hvitløk
-
1 ssfrisk ingefær
-
¼ tstørkede chilipulver
-
3 dlvann
-
½ stkterning kyllingbuljong
-
1 ssasiatisk fiskesaus
-
2 tsmaizena
-
3 dlsitronbasilkum eller annen type basilikum
-
2 sssitronsaft
-
1 tsrevet sitronskall (kan sløyfes om du bruker sitronbasilikum)
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Skjær kylling i strimler. Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, tilsett olje, hvitløk, ingefær, chilipulver og kylling. Rør ofte, og stek kyllingen i ca. 8 minutter, til den er gjennomstekt.
-
3
Kok opp vann og bland inn buljong. Bland buljong, fiskesaus og maisenna i en liten bolle, til en jevn røre. Ha blandingen over kjøttet i stekepannen, og rør i ca. ett minutt, til sausen koker.
-
4
Ha i basilikumblader, sitronsaft og revet sitronskall, og bland sammen. Smak til med salt, og server med ris.
Tips
Flere typer basilikum passer til denne retten. Bruker du sitronbasilikum, kan du sløyfe sitronskall.