Kylling og sitronbasilikum

Kylling og sitronbasilikum

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Oppskrift på kylling med sitronbasilikum som gir en ekstra smaksnyanse i denne smakfulle kyllingretten.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl hurtigris eller annen ris
400 g kyllingfileter
1 ss maisolje
1 ss hakket hvitløk
1 ss frisk ingefær
¼ ts tørkede chilipulver
3 dl vann
½ stk terning kyllingbuljong
1 ss asiatisk fiskesaus
2 ts maizena
3 dl sitronbasilkum eller annen type basilikum
2 ss sitronsaft
1 ts revet sitronskall (kan sløyfes om du bruker sitronbasilikum)
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skjær kylling i strimler. Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, tilsett olje, hvitløk, ingefær, chilipulver og kylling. Rør ofte, og stek kyllingen i ca. 8 minutter, til den er gjennomstekt.
    3. Kok opp vann og bland inn buljong. Bland buljong, fiskesaus og maisenna i en liten bolle, til en jevn røre. Ha blandingen over kjøttet i stekepannen, og rør i ca. ett minutt, til sausen koker.
    4. Ha i basilikumblader, sitronsaft og revet sitronskall, og bland sammen. Smak til med salt, og server med ris.
      Tips!

      Flere typer basilikum passer til denne retten. Bruker du sitronbasilikum, kan du sløyfe sitronskall.

Tips!

Har du ikke fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat