Håndkle og blad
Kylling og sitronbasilikum
(2020)

Kylling og sitronbasilikum

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på kylling med sitronbasilikum som gir en ekstra smaksnyanse i denne smakfulle kyllingretten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dlhurtigris eller annen ris
400 gkyllingfileter
1 ssmaisolje
1 sshakket hvitløk
1 ssfrisk ingefær
¼ tstørkede chilipulver
3 dlvann
½ stkterning kyllingbuljong
1 ssasiatisk fiskesaus
2 tsmaizena
3 dlsitronbasilkum eller annen type basilikum
2 sssitronsaft
1 tsrevet sitronskall (kan sløyfes om du bruker sitronbasilikum)
¼ tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skjær kylling i strimler. Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, tilsett olje, hvitløk, ingefær, chilipulver og kylling. Rør ofte, og stek kyllingen i ca. 8 minutter, til den er gjennomstekt.
    3. Kok opp vann og bland inn buljong. Bland buljong, fiskesaus og maisenna i en liten bolle, til en jevn røre. Ha blandingen over kjøttet i stekepannen, og rør i ca. ett minutt, til sausen koker.
    4. Ha i basilikumblader, sitronsaft og revet sitronskall, og bland sammen. Smak til med salt, og server med ris.
      Blått hjerte
      Tips!

      Flere typer basilikum passer til denne retten. Bruker du sitronbasilikum, kan du sløyfe sitronskall.

Blått hjerte
Tips!

Har du ikke fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat