
Superrask thaigryte
Enkel•20 min min
En thai-inspirert gryte med kjøttdeig og sterke krydder. En rask hverdagsmiddag med frisk lime og hakkede peanøtter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dljasminris
-
120 gpurre
-
10 gfersk ingefær
-
1 ssmaisolje
-
400 gkjøttdeig
-
2 tssambal oelek
-
2 ssfiskesaus
-
2 dl
-
2 dlkokosmelk
-
100 gfersk spinat
-
4 sshakkede peanøtter
-
2 sslime
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Skyll og skjær purre i 0,5 cm tykke ringer. Skrell og finhakk eller riv ingefær.
-
3
Varm opp en wok eller stekepanne med olje, og brun kjøttdeig og ingefær. Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett spinaten helt på slutten. Server med hakkede peanøtter, limebåter og jasminris.