Superrask thaigryte

Superrask thaigryte

1
  • Enkel
  • 20 min
En thai-inspirert gryte med kjøttdeig og sterke krydder. En rask hverdagsmiddag med frisk lime og hakkede peanøtter.

Ingredienser

3 dl jasminris
120 g purre
10 g fersk ingefær
1 ss maisolje
400 g kjøttdeig
2 ts sambal oelek
2 ss fiskesaus
2 dl TINE Lett Matfløte
2 dl kokosmelk
100 g fersk spinat
4 ss hakkede peanøtter
2 ss lime

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skyll og skjær purre i 0,5 cm tykke ringer. Skrell og finhakk eller riv ingefær.
    3. Varm opp en wok eller stekepanne med olje, og brun kjøttdeig og ingefær. Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett spinaten helt på slutten. Server med hakkede peanøtter, limebåter og jasminris.
Tips!

Bytt gjerne ut risen med nudler.

Kommentarer

  • Lise

    20 dager siden
    Denne er helt nydelig, har laget den mange ganger! Har i litt ekstra spinat bare fordi, og smaker meg til hvor mye fiskesaus jeg trenger å ha oppi. Vær forsiktig med den dersom du skal ha saltede peanøtter til.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat