Skalldyrpai med chèvre

Skalldyrpai med chevre

0
11
Enkel80 min
Smakfull pai med reker og skalldyr, som er like god til middag som til lunsj. Chevre gir paien en pikant smak, men velg gjerne en annen ost hvis du heller vil det. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

Saus

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. 7

    Skrell alle rekene, og skjær halvparten av rekene i små biter. Hell vannet av krepsehalene. Skjær dill i små biter. Strø ost i paiskallet. Legg over reker, krepsehaler, dill og spinat.

  2. 8

    Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell over. Legg i chevre. Stek paien i ca 35 minutter.

Saus

  1. 9

    Bland rømme, chilisaus og majones. Skjær dill i små biter, og ha dette i sausen. Hell i konjakk, og smak til med salt.

Pynt

  1. 10

    Pynt paien med reker, ekstra spinat og dill. Server sausen ved siden av.

Tips

#1: Dersom du ikke er så glad i chevre, så velg gjerne en annen smakfull ost.#2: For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov. 

Del denne oppskriften: