
Skalldyrpai med chevre
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
100 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Fyll
-
500 greker
-
200 gkrepsehaler
-
1 dlhakket dill
-
3 dl
-
20 gbabyspinat
-
4 stkegg
-
3 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Saus
-
3 dl
-
2 sschilisaus
-
2 ssmajones
-
2 sshakket dill
-
1 sscognac
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
-
7
Skrell alle rekene, og skjær halvparten av rekene i små biter. Hell vannet av krepsehalene. Skjær dill i små biter. Strø ost i paiskallet. Legg over reker, krepsehaler, dill og spinat.
-
8
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper, og hell over. Legg i chevre. Stek paien i ca 35 minutter.
Saus
-
9
Bland rømme, chilisaus og majones. Skjær dill i små biter, og ha dette i sausen. Hell i konjakk, og smak til med salt.
Pynt
-
10
Pynt paien med reker, ekstra spinat og dill. Server sausen ved siden av.