Skip to main content

Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

Enkel
25min

Fiskepinner er mange barns middagsfavoritt. Denne hjemmelagde varianten med en sprø panering av cornflakes vil garantert både store og små barn sette pris på.

3.8
(20)
Next ImageCornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

8 stk
potet, delt i båter
2 ss
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 ts
timian

Fiskepinner:

700 g
fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 dl
hvetemel
3 dl
cornflakes
2 stk
egg, sammenpiskede

Stekte epleskiver:

2 stk
eple
1 ss
TINE® Meierismør, til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

Potetbåter:

  1. Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.

Fiskepinner:

  1. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.

    Tips

    Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.

  2. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.

  3. Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

    Tips

    Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.

Stekte epleskiver:

  1. Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server med rømme eller kesam, og gjerne flere grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter