Crispy chicken american style
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
crispy chicken:
-
600 gkyllingfileter
-
3 dlhvetemel
-
1 tspaprikapulver
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dlTINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller kefir
-
1 lfrityrolje
Dipp:
-
1 posedip-miks
-
3 dl
salat:
-
100 gsalat
-
12 stkcherrytomater , delt i to
-
½ stkrødløk , i båter
-
200 gmais
Slik gjør du det
-
1
Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
-
2
Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i TINE® Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
-
3
Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.
Tips
Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!
-
4
Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.
-
5
Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.
-
6
Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.