Crispy chicken american style

Crispy chicken american style

12
137
Enkel30 min
Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

crispy chicken:

Dipp:

salat:

  • 100 g
    salat
  • 12 stk
    cherrytomater , delt i to
  • ½ stk
    rødløk , i båter
  • 200 g
    mais

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.

  2. 2

    Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.

  3. 3

    Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.

    Tips

    Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

  4. 4

    Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.

  5. 5

    Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.

  6. 6

    Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.

Tips

Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Del denne oppskriften: