Crispy chicken american style

Crispy chicken american style

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

Ingredienser

Antall porsjoner

crispy chicken:

600 g kyllingfileter
3 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 % eller kefir
1 l frityrolje

Dipp:

1 pose dip-miks
3 dl TINE Lettrømme 18 %

salat:

100 g salat
12 stk cherrytomater , delt i to
½ stk rødløk , i båter
200 g mais

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
    2. Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
    3. Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.
      Tips!

      Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

    4. Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.
    5. Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.
    6. Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.
Tips!

Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Christopher

    2 år siden
    Hva slags kjele skal jeg bruke? Noen sier du ikke skal bruke aluminium eller står kjeler til fritering

    Kommenter  (18)


  • Andre

    3 år siden
    Yuck. Yoghurt greia var fælt. Fysjomfy. Anbefales ikke!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andre, Kan du utdype hva du ikke likte med yoghurten? Vanskelig for meg å gjøre noe med den uten å vite hva du mener smakte vondt :)

      Kommenter  (31)


  • Siljeeeee

    3 år siden
    Kan man gjøre dette med kylling som alt er stekt, bare fritere på den et crispy lag?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Jeg ville ikke brukt stekt kylling, da hvetemelet og yoghurten ikke fester seg like godt da, og kyllingen kan bli tørr under friteringen.

      Kommenter  (0)


  • Siljeee

    3 år siden
    Hvor lang tid tar det ca før de er tvers gjennomstekt? Snakker vi 2 min eller 10 min, ca?

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Siljeee, Det kommer helt ann på hvor tykke kyllingbitene dine er. Dersom du skjærer de i tynne striper, så kan 2 minutt være nok. Men dersom du deler kyllingbrystene i tre, så trenger du kanskje 15 minutter. Her må du bare teste underveis. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Kari Anne

    4 år siden
    Eller... For å unngå å sette fyr på deg selv og kjøkkenet så kan du gjøre som følger: knus cornflakes, visp 2-3 egg i en tallerken, bland mel med valgfritt krydder i en tallerken. Del én kyllingfilet i to ca. Press kyllingen først i melblandingen, så i eggeblandingen og så rulles den i cornflakes. Stekes på 180-200 grader i ca 20 min. Serveres med coleslaw og ris. Ha gjerne sweet chilisaus på bordet. Utrolig godt!!! Perfekt gjestemat.

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kari Anne, Følger man oppskriften skal ikke oljen sette fyr på noe som helst :) Når det er sagt, hørtes din oppskrift ut som et veldig godt alternativ til denne retten. Takk for at du deler. Kyllingbitene kan også stekes i en stekepanne med olje.

      Kommenter  (3)


  • lene

    5 år siden
    Men skjønner ikke helt den greia med dipblanding, for står dip-miks øverst og rømme, for så å føye til 4 ss rømme og 4 ss tomatsalsa? Det er ikke nevnt noen plasser om de to tingene. Eller tortillalefsene... Må ha det inn med teskje ;)

    Kommenter  (0)


  • Marit Amundsen

    6 år siden
    Enkel og god rett som slo an i familien. Anbefales! :) I stedet for frityrsteking brukte jeg godt med olje i stekepannen - det fungerte godt.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Marit! Så hyggelig at middagen slo an hjemme hos dere! - og takk for tipset om å steke bitene i vanlig stekepanne i stedet for fritering! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat