Skip to main content

Crispy chicken american style

Enkel
30min

Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

4.0
(454)
Next ImageCrispy chicken american style

Ingredienser

Antall porsjoner

crispy chicken:

600 g
kyllingfilet
3 dl
hvetemel
1 ts
paprikapulver
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 l
frityrolje

Dipp:

1 pose
dip-miks

salat:

100 g
salat
12 stk
cherrytomat, delt i to
0.5 stk
rødløk, i båter
200 g
mais

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.

  2. Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i TINE® Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.

  3. Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.

    Tips

    Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

  4. Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.

  5. Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.

  6. Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter