Crispy chicken american style

(52)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

Antall porsjoner

Ingredienser

crispy chicken:

600 gkyllingfileter
3 dlhvetemel
1 tspaprikapulver
¼ tssalt
¼ tspepper
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 % eller kefir
1 lfrityrolje

Dipp:

1 posedip-miks
3 dlTINE Lettrømme 18 %

salat:

100 gsalat
12 stkcherrytomater, delt i to
½ stkrødløk, i båter
200 gmais

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
    2. Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
    3. Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.

      Tips:

      Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

    4. Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.
    5. Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.
    6. Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.

Tips:

Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Kommentarer