Crispy chicken american style

Crispy chicken american style

12
  • Enkel
  • 30 min
Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

Ingredienser

crispy chicken:

600 g kyllingfileter
3 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 % eller kefir
1 l frityrolje

Dipp:

1 pose dip-miks
3 dl TINE Lettrømme 18 %

salat:

100 g salat
12 stk cherrytomater , delt i to
½ stk rødløk , i båter
200 g mais

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
    2. Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
    3. Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.
      Tips

      Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

    4. Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.
    5. Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.
    6. Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.
Tips

Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Kommentarer

  • Christopher

    3 år siden
    Hva slags kjele skal jeg bruke? Noen sier du ikke skal bruke aluminium eller står kjeler til fritering

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat