Pizza margherita

Pizza Margherita

0
18
Enkel160 min
Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, ost, cherrytomater og fersk basilikum.

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

  • 7 dl
    pizzamel type "00"
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    fersk gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.

  5. 5

    Fordel tomatsausen utover pizzaene og dryss på med revet ost. Del cherrytomater i to og legg dem på.

  6. 6

    Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.

Tips

Italiensk pizza steker best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein- eller stål for ekstra effekt.  

Del denne oppskriften: