Pizza Margherita
Enkel•160 min min
Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, ost, cherrytomater og fersk basilikum.
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
7 dlpizzamel type "00"
-
1 tssalt
-
25 gfersk gjær
-
3 dlvann
-
3 ssolivenolje
Topping
-
2 dlpizzasaus
-
400 g
-
24 stkcherrytomater delt i to
-
¼ pottefrisk basilikum
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
2
Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.
-
5
Fordel tomatsausen utover pizzaene og dryss på med revet ost. Del cherrytomater i to og legg dem på.
-
6
Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.