Pizza Margherita
Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, mozzarella og fersk basilikum.
Enkel•2 t 40 min•4 personer
Ingredienser
Deig
- 7 dl pizzamel type "00"
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Topping
- 2 dl pizzasaus
- 375 g TINE Norsk Mozzarella
- 0.25 potte frisk basilikum
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
3
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.
5
Fordel tomatsausen utover pizzaene, del mozzarella i skiver og legg utover pizzaene.
TipsLag pizzasausen selv med denne digge oppskriften!
6
Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.
TipsItaliensk pizza steker best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein- eller stål for ekstra effekt.