Skip to main content

Pizza Margherita

Enkel
2t 40min

Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, ost, cherrytomater og fersk basilikum.

4.1
(23)
Next ImagePizza Margherita

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

7 dl
pizzamel type "00"
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

2 dl
pizzasaus
24 stk
cherrytomat delt i to
0.25 potte
frisk basilikum

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  3. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.

  5. Fordel tomatsausen utover pizzaene og dryss på med revet ost. Del cherrytomater i to og legg dem på.

    Pizzasaus
  6. Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Italiensk pizza steker best på veldig høy temperatur. Bruk gjerne en pizzastein- eller stål for ekstra effekt.  

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter