
Pizza Margherita
Hva med en pizza Margherita på ekte italiensk vis? Topp den med deilig tomatsaus, ost, cherrytomater og fersk basilikum.

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel og salt i en bolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2
Elt til deigen er smidig og elastisk i 10-15 minutter. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
- 3
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la de hvile i 30 minutter.
- 4
Sett stekeovnen på 250 °C. Kjevle ut pizzadeigene og ha de over på stekebrett med bakepapir.
- 5
Fordel tomatsausen utover pizzaene og dryss på med revet ost. Del cherrytomater i to og legg dem på.
- 6
Stek i 10-12 minutter eller til pizzabunnene er stekt og osten smeltet. Pynt med basilikum.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


