Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk
Enkel hvit pizza med crème fraîche, brokkolini, sopp, rødløk og mozzarella.
Enkel•3 t 10 min•4 personer
Ingredienser
Pizzabunn
- 6 dl pizzamel type "00", , eller vanlig hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 2 dl vann
- 3 ss olivenolje
Topping
- 1 boks TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 fedd revet eller finhakket hvitløk
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 stykk rødløk
- 100 g aromasopp, eller annen favorittsopp
- 6 stilk brokkolini
- 170 g mozzarella
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
2
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
3
Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.
4
Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.
5
Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.
6
Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.
7
Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!