Skip to main content

Hvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

Enkel
3t 10min

Enkel hvit pizza med crème fraîche, brokkolini, sopp, rødløk og mozzarella.

3.1
(18)
Next ImageHvit pizza med sopp, brokkolini og rødløk

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pizzabunn

6 dl
pizzamel type "00", eller vanlig hvetemel
1 ts
salt
25 g
fersk gjær
2 dl
vann
3 ss
olivenolje

Topping

1 fedd
revet eller finhakket hvitløk
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 stk
rødløk
100 g
aromasopp eller annen favorittsopp
6 stilk
brokkolini
170 g
mozzarella

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.

  2. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  3. Lag pizzasausen mens deigen hviler. Bland sammen crème fraîche, revet hvitløk, salt og pepper.

  4. Skjær rødløk i tynne ringer, sopp i skiver og del brokkolini i tynne stilker.

  5. Sett ovnen på 250 °C. Eller varmere om du kan.

  6. Kjevle ut 4 runde og tynne bunner. Pass på å ha godt med mel mens du kjevler, så deigen ikke setter seg fast.

  7. Bruk en slikkepott og spre sausen utover i et tynt lag. Dryss ost på bunnen før du legger på sopp, løk og brokkolini jevnt fordelt oppå bunnen. Sett pizzaen i ovnen og stek i 5 - 10 minutter avhengig av hvor varm ovnen din blir. Følg med! Når skorpen og toppingen er gyllen er pizzaen ferdig!

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter