Pizza med fire oster

Pizza med fire oster

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på pizzaklassiker for osteelskere tolket med fire norske oster. Toppingen består blant annet av Norvegia Fyldig, Jarlsberg, Haukeli Chevre og Ekte Hvit Geitost.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts gjær eller tørrgjær
4 dl lunkent vann
1 ts salt
275 g pizzamel type "00" eller vanlig hvetemel
250 g hvetemel
2 dl ferdig pizzasaus
4 skiver TINE Ekte Hvit Geitost
1 dl Jarlsberg® Revet
½ dl Norvegia® Revet
20 g Chevre Original Haukeli

Slik gjør du det

    1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
    2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
      Tips!

      Hvis du har en pizzastein, så bruk den gjerne.

    3. Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.
      Tips!

      Her finner du en oppskrift på god hjemmelaget pizzasaus!

    4. Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gylden og sprø.
Tips!

Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med de forskjellige meltyper. Grovt kan brukes.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat