Pizza med fire oster
Oppskrift på pizzaklassiker for osteelskere tolket med fire norske oster. Toppingen består blant annet av Norvegia Smaksrik, Jarlsberg, Haukeli Chevre og Ekte Hvit Geitost.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 ts gjær, eller tørrgjær
- 4 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 275 g pizzamel type "00", eller vanlig hvetemel
- 250 g hvetemel
- 2 dl ferdig pizzasaus
- 4 skive Snøfrisk® Ekte Hvit Geitost
- 1 dl TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 5 skive Norvegia® Smaksrik
- 20 g Norsk Chevre Hvitmugg Haukeli
Slik gjør du
1
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
2
Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
TipsHvis du har en pizzastein, så bruk den gjerne.
3
Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.
TipsHer finner du en oppskrift på god hjemmelaget pizzasaus!
4
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gylden og sprø.
TipsTipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med de forskjellige meltyper. Grovt kan brukes.