
Pizza med fire oster
Oppskrift på pizzaklassiker for osteelskere tolket med fire norske oster. Toppingen består blant annet av Norvegia Smaksrik, Jarlsberg, Haukeli Chevre og Ekte Hvit Geitost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
- 2
Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
Tips
Hvis du har en pizzastein, så bruk den gjerne.
- 3
Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.
Tips
Her finner du en oppskrift på god hjemmelaget pizzasaus!
- 4
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gylden og sprø.
Tips
Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med de forskjellige meltyper. Grovt kan brukes.