Pizza med sopp
Enkel•90 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzadeig
-
500 ghvetemel
-
12 gtørrgjær
-
½ tssalt
-
3 ½ dllunket vann
-
1 ssextra virgin olivenolje
Tomatsaus
-
200 gtomatpuré
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
½ tssukker
-
4 ssextra virgin olivenolje
-
2 tstimian eller andre ferske urter
-
½ stkfinhakket rødløk
-
50 mlvann
Topping
-
3 tsestragon
-
4 ssextra virgin olivenolje
-
12 stksopp etter sesong, ca. 60 g per person
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 g
-
100 gruccola
Slik gjør du det
-
1
Start med deigen. Bland mel, salt og tørrgjær, tilsett lunket vann og kna grundig. Sørg for at deigen ikke er for myk.
-
2
Tilsett olivenolje og fortsette å kna til deigen er elastisk. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og plasser den et varmt sted, til den har hevet til det dobbelte av sin opprinnelige størrelse. Pizzadeigen er nå klar til å kjevles og formes til fire enmannspizzaer.
-
3
Forvarm ovnen, med stekebrettet inni, til 250 ºC.
TOMATSAUS
-
4
Bland tomatpuré, salt, pepper, sukker, olje, timian, finhakket rødløk og vann.
Topping
-
5
Skjær eller riv sopp i tynne skiver eller strimler. Du kan også bruke de hele om du vil det. Bland med olivenolje, estragon, salt og pepper.
-
6
Spre et tynt lag med tomatsaus på de rå pizzabunnene, dryss på revet ost, og topp med sopp. Stek pizzaene, på det forvarmede brettet, på nederste rille i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til pizzaene er gyllenbrune.
Tips
Rømmedressing smaker veldig godt til pizza. Oppskrift på rømmedressing finner du her!