Pizza med sopp og Jarlsberg®

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Sett bort fra den uimotståelige, nybakte smaken og den gode lukten i huset, er det beste med å lage pizza hjemme at man kan tilpasse den akkurat slik man selv foretrekker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzadeig

500 ghvetemel
12 gtørrgjær
½ tssalt
3 ½ dllunket vann
1 ssextra virgin olivenolje

Tomatsaus

200 gtomatpuré
½ tssalt
¼ tspepper
½ tssukker
4 ssextra virgin olivenolje
2 tstimian eller andre ferske urter
½ stkfinhakket rødløk
50 mlvann

Topping

3 tsestragon
4 ssextra virgin olivenolje
12 stksopp etter sesong, ca. 60 g per person
¼ tssalt
¼ tspepper
400 gJarlsberg® Original
100 gruccola
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • PIZZADEIG

    1. Start med deigen. Bland mel, salt og tørrgjær, tilsett lunket vann og kna grundig. Sørg for at deigen ikke er for myk.
    2. Tilsett olivenolje og fortsette å kna til deigen er elastisk. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og plasser den et varmt sted, til den har hevet til det dobbelte av sin opprinnelige størrelse. Pizzadeigen er nå klar til å kjevles og formes til fire enmannspizzaer.
    3. Forvarm ovnen, med stekebrettet inni, til 250 ºC.
  • TOMATSAUS

    1. Bland tomatpuré, salt, pepper, sukker, olje, timian, finhakket rødløk og vann.
  • Topping

    1. Skjær eller riv sopp i tynne skiver eller strimler. Du kan også bruke de hele om du vil det. Bland med olivenolje, estragon, salt og pepper.
    2. Spre et tynt lag med tomatsaus på de rå pizzabunnene, dryss på revet Jarlsberg®, og topp med sopp. Stek pizzaene, på det forvarmede brettet, på nederste rille i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til pizzaene er gyllenbrune.

      Tips:

      Rømmedressing smaker veldig godt til pizza. Oppskrift på rømmedressing finner du her!

Tips:

Lag denne pizzaen en gang, og du vil sannsynligvis aldri bestille hjemkjørt pizza igjen. 

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar