Pizza med Selbu Blå, pære og karamelliserte pecannøtter

Pizza med blåmuggost og karamelliserte pekannøtter

0
24
Enkel30 min
I denne pizzaen møter salt og fyldig blåmuggost søt og fruktig pære og knasende karamelliserte pecannøtter. Pizzaen kan nytes som hovedrett, men kan også serveres som tapas eller fingermat i festlig lag. Oppskriften gir en italiensk pizza med tynn og sprø bunn, uten bruk av pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler.
Visste du at...

Heter det ikke ost, er det ikke ost.

Inneholder produktet fett fra andre kilder enn melk, kan det ikke kalles ost.

TINE® Revet Ost
Alltid ekte ost

Ingredienser

Antall porsjoner

Karamelliserte pecannøtter

 • 70 g
  pekannøtter
 • 2 ss
  flytende honning
 • ½ ts
  salt

Pizza

Slik gjør du det

Karamelliserte pecannøtter

 1. 1

  Rist nøttene i 10 minutter i en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett honning og rør til alle nøttene har fått et lag med honning. Dryss over salt og ha nøttene over på en bakeplate.

Pizza

 1. 2

  Rør gjæren ut i litt av vannet. Ha i resten av vannet og italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Tilsett litt og litt hvetemel av gangen til deigen ikke er klissete.

  Tips

  Har du ikke tipo 00-mel så kan du bruke vanlig hvetemel.

 2. 3

  Sett ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).

  Tips

  Hvis du har en pizzastein, så bruk den.

 3. 4

  Skyll pærene og skjær dem i tynne skiver. Fordel og form deigen til tynne bunner på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen 1 cm mot kanten. Strø over revet ost og smuldre over blåmuggost. Legg på tynne skiver pære.

 4. 5

  Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid. Ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.

 5. 6

  Topp ferdig stekt pizza med karamelliserte pecannøtter.

Tips

Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med forskjellige meltyper. Grovere mel kan også brukes.

Del denne oppskriften: