Pizza med ribbe
Enkel•120 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
-
1 kghvetemel
-
7 dlvann
-
15 ggjær
-
1 dlolivenolje
-
½ sssalt
Balsamicomarinert rødkål
-
½ stkrødkål
-
2 ss
-
3 sssukker
-
3 ssbalsamico
-
1 ½ tssalt
-
1 tspepper
Topping
-
400 gstekt ribbe
-
3 dl
-
5 dlrevet Jarlsberg® Original
-
100 g
-
75 gpinjekjerner
-
100 gruccola
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen hvetemel, gjær, salt, olivenolje og vann og elt til en smidig deig, ca. 20 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Jo lenger du elter, jo bedre deig får du. Dekk til deigen og la heve i 1 ½ time.
-
2
Strimle rødkål og stek i en stekepanne med smør, sukker og balsamico til myk og karamellisert. Ta ut og sett til side.
-
3
Skjær ribbe i tynne skiver og stek raskt i samme panne.
-
4
Sett ovnen på 230 °C. Bruk gjerne en pizzastein.
-
5
Del emner av deigen og form til bunner i porsjonsstørrelse med hendene. DU kan også presse deigen ut i en liten langpanne.
-
6
Spre crème fraîche utover og topp med revet Jarlsberg, Norzola i biter, karamellisert rødkål og ribbebiter. Stek i ovnen i 10 minutter eller til osten har smeltet og deigen er sprøstekt.
-
7
Rist pinjekjernene raskt i en varm, tørr panne til gyllen. Server pizzaen med et dryss pinjekjerner og frisk ruccola.