Pizza med ribbe

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Denne digge pizzaen har gode julesmaker og masse ost!

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

1 kg hvetemel
7 dl vann
15 g gjær
1 dl olivenolje
½ ss salt

Balsamicomarinert rødkål

½ stk rødkål
2 ss TINE Meierismør
3 ss sukker
3 ss balsamico
1 ½ ts salt
1 ts pepper

Topping

400 g stekt ribbe
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
5 dl revet Jarlsberg® Original
100 g Norzola
75 g pinjekjerner
100 g ruccola

Slik gjør du det

    1. Rør sammen hvetemel, gjær, salt, olivenolje og vann og elt til en smidig deig, ca. 20 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Jo lenger du elter, jo bedre deig får du. Dekk til deigen og la heve i 1 ½ time.
    2. Strimle rødkål og stek i en stekepanne med smør, sukker og balsamico til myk og karamellisert. Ta ut og sett til side.
    3. Skjær ribbe i tynne skiver og stek raskt i samme panne.
    4. Sett ovnen på 230 °C. Bruk gjerne en pizzastein.
    5. Del emner av deigen og form til bunner i porsjonsstørrelse med hendene. DU kan også presse deigen ut i en liten langpanne.
    6. Spre crème fraîche utover og topp med revet Jarlsberg, Norzola i biter, karamellisert rødkål og ribbebiter. Stek i ovnen i 10 minutter eller til osten har smeltet og deigen er sprøstekt.
    7. Rist pinjekjernene raskt i en varm, tørr panne til gyllen. Server pizzaen med et dryss pinjekjerner og frisk ruccola.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat