Skip to main content

Juletapas

Enkel
1t 15min

I julen er det alltid masse rester etter overdådige middager. Lag litt fingermat av julematrestene – Her har du tre enkle oppskrifter. Asiatisk lammeribbe, potetlefse med snøfrisk og røkelaks med en frisk salat.

3.9
(42)
Next ImageJuletapas

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Potetlefse med Snøfrisk

2 pakke
potetlefse
50 g
ørret- eller lakserogn
0.5 stk
avokado
1 ss
timian, hakket
0.25 ts
sitron

Lam i potetlefse med asiatisk rødkål

600 g
lammeribbe
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
olje
1 stk
hvitløk
0.25 stk
rødkål
1 stk
eple
1 dl
rødvin
1 stk
sitrongress
1 stk
limeblad
2 dl
sukker
2 ss
hasselnøtter
3 ss
honning
2 ss
soyasaus
4 ss
koriander

Røkelaks med eplesalat

1 stk
grønt eple
2 stilk
stangselleri
0.5 stk
løk
0.5 stk
sitron (kun saften)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
dill, grovhakket
200 g
røkelaks i skiver

Fremgangsmåte

  1. Ha Snøfrisk i en bolle og visp den myk og jevn. Vend i timian, litt sitron, salt, pepper og 2/3 av rognen. Legg lefser på benken og fordel kremosten utover. Rull sammen lefsene og del i biter.

  2. Kutt avokado i små terninger og bland forsiktig med resten av rognen og litt sitron. Fordel på toppen av hver lefsebit og pynt med litt fersk timian. Server med sitronbåter ved siden av.

Lam i potetlefse med asiatisk rødkål

  1. Gni lammeribbe inn med salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne med olje. Ha i smør og hvitløk delt i to. La smøret bli nøttebrunt og ha alt over i en ildfast form. Stek lammeribben på 180 °C i 20-25 minutter.

    Tips

    For ekstra mørt kjøtt, stek ribba på 65 °C i 4-5 timer.

  2. Kutt rødkål i tynne strimler, skrell og kutt eple i terninger og ha i en kjele med eplejuice, rødvin, sitrongress og limeblad.

  3. Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, nøtter og honning, kok i ca. 30 minutter uten lokk til vesken rundt kålen tykner. Tilsett soyasaus, og kaldt smør i terninger. Rør om og server med lammet i lefsene. Dryss over koriander.

Røkelaks med eplesalat

  1. Bland rømme, eple, stangselleri, løk, sitron, salt, pepper og dill til en salat.

  2. Legg røkelaksskiver utover med en god skje med salaten over hver skive. Fold endene av skivene sammen og fest med enn tannpirker

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hektisk jul? Inviter venner på juletapasbord, hvor alle tar med seg en tapasrett hver.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter