Juletapas
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetlefse med Snøfrisk
-
2 pakkerpotetlefser
-
1 beger
-
50 gørret- eller lakserogn
-
½ stkavokado
-
1 sstimian , hakket
-
¼ tssitron
Lam i potetlefse med asiatisk rødkål
-
600 glammeribbe
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssolje
-
1 stkhvitløk
-
100 g
-
¼ stkrødkål
-
1 stkeple
-
2 dl
-
1 dlrødvin
-
1 stksitrongress
-
1 stklimeblad
-
2 dlsukker
-
2 sshasselnøtter
-
3 sshonning
-
2 sssoyasaus
-
50 g
-
4 sskoriander
Røkelaks med eplesalat
-
1 beger
-
1 stkgrønt eple
-
2 stilkerstangselleri
-
½ stkløk
-
½ stksitron (kun saften)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssdill , grovhakket
-
200 grøkelaks i skiver
Slik gjør du det
-
1
Ha Snøfrisk i en bolle og visp den myk og jevn. Vend i timian, litt sitron, salt, pepper og 2/3 av rognen. Legg lefser på benken og fordel kremosten utover. Rull sammen lefsene og del i biter.
-
2
Kutt avokado i små terninger og bland forsiktig med resten av rognen og litt sitron. Fordel på toppen av hver lefsebit og pynt med litt fersk timian. Server med sitronbåter ved siden av.
Lam i potetlefse med asiatisk rødkål
-
3
Gni lammeribbe inn med salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne med olje. Ha i smør og hvitløk delt i to. La smøret bli nøttebrunt og ha alt over i en ildfast form. Stek lammeribben på 180 °C i 20-25 minutter.
Tips
For ekstra mørt kjøtt, stek ribba på 65 °C i 4-5 timer.
-
4
Kutt rødkål i tynne strimler, skrell og kutt eple i terninger og ha i en kjele med eplejuice, rødvin, sitrongress og limeblad.
-
5
Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, nøtter og honning, kok i ca. 30 minutter uten lokk til vesken rundt kålen tykner. Tilsett soyasaus, og kaldt smør i terninger. Rør om og server med lammet i lefsene. Dryss over koriander.
Røkelaks med eplesalat
-
6
Bland rømme, eple, stangselleri, løk, sitron, salt, pepper og dill til en salat.
-
7
Legg røkelaksskiver utover med en god skje med salaten over hver skive. Fold endene av skivene sammen og fest med enn tannpirker