
Juletapas
- Enkel
- 75 min
I julen er det alltid masse rester etter overdådige middager. Lag litt fingermat av julematrestene – Her har du tre enkle oppskrifter. Asiatisk lammeribbe, potetlefse med snøfrisk og røkelaks med en frisk salat.

Ingredienser
Potetlefse med Snøfrisk
2 pakker | potetlefser |
1 beger | Snøfrisk® Naturell |
50 g | ørret- eller lakserogn |
½ stk | avokado |
1 ss | timian , hakket |
¼ ts | sitron |
Lam i potetlefse med asiatisk rødkål
600 g | lammeribbe |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
1 ss | olje |
1 stk | hvitløk |
100 g | TINE Meierismør |
¼ stk | rødkål |
1 stk | eple |
2 dl | Sunniva® Original Eplejuice |
1 dl | rødvin |
1 stk | sitrongress |
1 stk | limeblad |
2 dl | sukker |
2 ss | hasselnøtter |
3 ss | honning |
2 ss | soyasaus |
50 g | TINE Meierismør |
4 ss | koriander |
Røkelaks med eplesalat
1 beger | TINE Seterrømme |
1 stk | grønt eple |
2 stilker | stangselleri |
½ stk | løk |
½ stk | sitron (kun saften) |
¼ ts | salt |
¼ ts | pepper |
2 ss | dill , grovhakket |
200 g | røkelaks i skiver |


Slik gjør du det
-
-
Ha Snøfrisk i en bolle og visp den myk og jevn. Vend i timian, litt sitron, salt, pepper og 2/3 av rognen. Legg lefser på benken og fordel kremosten utover. Rull sammen lefsene og del i biter.
-
Kutt avokado i små terninger og bland forsiktig med resten av rognen og litt sitron. Fordel på toppen av hver lefsebit og pynt med litt fersk timian. Server med sitronbåter ved siden av.
-
-
Lam i potetlefse med asiatisk rødkål
-
Gni lammeribbe inn med salt og pepper. Brun godt på begge sider i en varm stekepanne med olje. Ha i smør og hvitløk delt i to. La smøret bli nøttebrunt og ha alt over i en ildfast form. Stek lammeribben på 180 °C i 20-25 minutter.Tips!
For ekstra mørt kjøtt, stek ribba på 65 °C i 4-5 timer.
-
Kutt rødkål i tynne strimler, skrell og kutt eple i terninger og ha i en kjele med eplejuice, rødvin, sitrongress og limeblad.
-
Kok med lokk til kålen er mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, nøtter og honning, kok i ca. 30 minutter uten lokk til vesken rundt kålen tykner. Tilsett soyasaus, og kaldt smør i terninger. Rør om og server med lammet i lefsene. Dryss over koriander.
-
-
Røkelaks med eplesalat
-
Bland rømme, eple, stangselleri, løk, sitron, salt, pepper og dill til en salat.
-
Legg røkelaksskiver utover med en god skje med salaten over hver skive. Fold endene av skivene sammen og fest med enn tannpirker
-

Tips!
Hektisk jul? Inviter venner på juletapasbord, hvor alle tar med seg en tapasrett hver.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer