
Pannekaker med kremost og røkelaks
Disse pannekakene fylt med røkelaks og kremost blir festmat når de serveres i biter på fat. Enkel og supergod pannekakerøre.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
- 2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
- 3
Del agurk i staver og avokado i biter. Smør kremost på pannekakene og legg på skiver av røkelaks, salatblader, agurkstaver og avokado på og rull sammen. Skjær i biter og server.
Tips
Pannekakene kan også brettes i fire med fyllet lagt på halve pannekaken. Da er de godt egnet til å pakke med i matpakken.
Tips
Stek gjerne pannekakene på forhånd og oppbevar pakket i plast. Har du pannekaker til overs, kan de serveres som dessert med is og bær.