Antall porsjoner
4
1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
6. Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
7. Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.
Hvit pizza med Jarlsberg®
Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.