Oppskrift på hvit pizza med Jarlsberg®
0

Hvit pizza med Jarlsberg®

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizza

6 dlhvetemel
1 tssalt
25 ggjær
3 dlvann
3 ssolivenolje

Fyll

1 dlTINE Crème Fraîche Original
200 gJarlsberg® Original
4 ssfersk timian
¼ tssalt
¼ tspepper
100 gserranoskinke
1 stkpære
½ stklime

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
    6. Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
    7. Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.

Kommentarer