Hvit pizza med Jarlsberg®
Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.
Enkel•2 t 20 min•4 personer
Ingredienser
Pizza
- 6 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g gjær
- 3 dl vann
- 3 ss olivenolje
Fyll
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 200 g Jarlsberg® Original
- 4 ss fersk timian
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g serranoskinke
- 1 stykk pære
- 0.5 stykk lime
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
3
Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
5
Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
6
Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
7
Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.