
Hvit pizza med Jarlsberg®
Enkel•140 min min
Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizza
-
6 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
25 ggjær
-
3 dlvann
-
3 ssolivenolje
Fyll
-
1 dl
-
200 g
-
4 ssfersk timian
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gserranoskinke
-
1 stkpære
-
½ stklime
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
-
3
Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
-
4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
-
5
Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
-
6
Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
-
7
Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.