Håndkle og blad
Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker
(66)

Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En grov vegetarpizza med grillede grønnsaker er en super vri på lørdagspizzaen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

GROV PIZZABUNN

6 ½ dlsammalt hvete, fin
2 ½ dlhvetemel
½ tssalt
25 ggjær
4 ½ dlvann
1 ssolivenolje

TOPPING

1 stkrødløk
½ stkaubergine
½ stksquash
1 stkrød paprika
4 ssolivenolje
1 tstørket oregano
½ tssalt
½ tspepper
2 dltomatsaus
3 dlTINE Revet Lettost 17% fett

SALAT

12 stkcherrytomater
1 dlpinjekjerner
65 dlruccola
2 ssolivenolje
1 ssbalsamicoeddik
½ tssalt
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle og smuldre i gjær. Ha i vann og olivenolje og elt godt sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. La deigen heve under et klede i ca. 1 time.
    2. Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i biter eller skiver, vend med olje, oregano, salt og pepper, og grill grønnsakene til myke i en grillpanne eller på grill.
    3. Sett ovnen på 220 °C. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut tynne pizzabunner i ønsket størrelse. Forstek i ca. 5 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Om bunnen blåser seg opp i ovnen, er det bare å stikke hull på luftboblene med en gaffel slik at den forblir flat.

    4. Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker og stek i ovnen til gyllen og sprø i kantene eller osten er smeltet. Bruk gjerne en pizzastein.
      Blått hjerte
      Tips!

      Her er oppskrift på enkel Hjemmelaget pizzasaus. Nam!

    5. Del cherrytomater i to og rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr stekepanne. Vend med ruccola, olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og server ved siden av eller på toppen av pizzaen.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du et alternativ til denne vegetarvarianten, kan du toppe den med tynne skiver av grillet oksekjøtt eller spekeskinke.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat