Pizza med grov bunn og grillede grønnsaker
Enkel•110 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
GROV PIZZABUNN
-
6 ½ dlsammalt hvete, fin
-
2 ½ dlhvetemel
-
½ tssalt
-
25 ggjær
-
4 ½ dlvann
-
1 ssolivenolje
TOPPING
-
1 stkrødløk
-
½ stkaubergine
-
½ stksquash
-
1 stkrød paprika
-
4 ssolivenolje
-
1 tstørket oregano
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 dltomatsaus
-
250 gTINE® Ekte Revet Ost 4 oster eller annen god ost
SALAT
-
12 stkcherrytomater
-
1 dlpinjekjerner
-
65 gruccola
-
2 ssolivenolje
-
1 ssbalsamicoeddik
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Ha mel og salt i en bakebolle og smuldre i gjær. Ha i vann og olivenolje og elt godt sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter. La deigen heve under et klede i ca. 1 time.
-
2
Skjær rødløk, aubergine, squash og paprika i biter eller skiver, vend med olje, oregano, salt og pepper, og grill grønnsakene til myke i en grillpanne eller på grill.
-
3
Sett ovnen på 220 °C. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut tynne pizzabunner i ønsket størrelse. Forstek i ca. 5 minutter.
Tips
Om bunnen blåser seg opp i ovnen, er det bare å stikke hull på luftboblene med en gaffel slik at den forblir flat.
-
4
Fordel tomatsaus og revet ost på bunnen. Topp med grillede grønnsaker og stek i ovnen til gyllen og sprø i kantene eller osten er smeltet. Bruk gjerne en pizzastein.
Tips
Her er oppskrift på enkel Hjemmelaget pizzasaus. Nam!
-
5
Del cherrytomater i to og rist pinjekjernene gylne i en varm, tørr stekepanne. Vend med ruccola, olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og server ved siden av eller på toppen av pizzaen.